Header Ads

ΠΑΜΕ Γραμματεία Εορδαίας: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 8 Μάρτη στις 11:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Καλούμε κάθε εργαζόμενη γυναίκα του μόχθου, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της να τιμήσει τη φετινή 8η Μάρτη, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Εμείς αυτή τη μέρα τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην καταπίεση και εκμετάλλευση που βίωναν.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης και για το σήμερα να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μην συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους. Καμία γυναίκα να μην συμβιβαστεί με τα όσα της προστάζουν να κάνει. Να μην προσαρμόσει τη ζωή της και τις ανάγκες της στα ελάχιστα που της παρέχουν σήμερα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, στο να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.

Σήμερα είναι μονόδρομος για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή. Είναι μονόδρομος να αντλήσουν δύναμη από την πείρα των αγώνων του παρελθόντος και να πρωτοστατήσουν στις σημερινές συνθήκες. Να ενισχύσουν την Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που μπορούν να παλέψουν για να ανατραπούν οι αντιλαϊκοί νόμοι και να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύχρoνων αναγκών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας
Από το Blogger.