Header Ads

Για το νέο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου

Ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα (ατύχημα) συντελέστηκε στο Ορυχείο Αμυνταίου. Είναι το δεύτερο κατά σειρά ατύχημα μέσα σε σύντομα χρονικό διάστημα που γίνεται στο ίδιο Ορυχείο.



Ο άτυχος συνάδελφος γλύτωσε με σπασμένα πλευρά από πτώση του χειριστηρίου, ενώ πριν μια εβδομάδα και πάλι από πτώση αυτή τη φορά του αναδιπλωτή, γλύτωσε συνάδελφος και αυτός με ραγισμένο σπόνδυλο. Πριν ένα μήνα περίπου, είχαμε θανατηφόρο ατύχημα από πνιγμό συναδέλφου, κάτι που υποδεικνύει την επιδείνωση μιας κατάστασης που μέχρι τώρα δεν έβγαινε τόσο έντονα στην επιφάνεια λόγω της εμπειρίας του τακτικού προσωπικού και της τύχης. Τα όποια μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να καλύψουν τα αίτια που δημιουργούν τα ατυχήματα και εμείς δεν θα κουραστούμε να τα αποκαλύπτουμε.

Η εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, που επιβάλλει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού, έχει ως αποτέλεσμα τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση, ακόμη και το αίμα των εργατών.

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

Ιδιαίτερα στο έκτακτο προσωπικό και στους εργαζόμενους στις εργολαβίες τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας είναι ανύπαρκτα. Έτσι, λοιπόν όσοι θέλουν να φορτώνουν τις ευθύνες των ατυχημάτων στους εργαζόμενους, τους υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν τα ουσιαστικά αίτια και υπερτονίζουμε ότι με την επικείμενη περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τα μέτρα ασφαλείας θα χειροτερεύουν και τα ατυχήματα θα πληθαίνουν. Για να μην καταλήγουμε στους στίχους του ποιητή ότι « φταίει το κακό το ριζικό μας ή ο θεός που μας μισεί» θα πρέπει να παλέψουμε για ΔΕΗ ενταγμένη σε Κρατικό Φορέα Ενέργειας, πλήρως κοινωνικοποιημένη, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Από το Blogger.