Header Ads

Καταγγελία: Αντεργατικές πρακτικές εργοδοτών-«συνδικαλιστών»

ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΠΣΥΠ-ΔΕΗ)
Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει τις παράνομες και ακραία αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΣΥΠ-ΔΕΗ) απέναντι στους εργαζομένους του, από τους οποίους απαιτεί να αποδεχθούν, με εκβιαστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις, τη μείωση των μισθών τους κατά 25%.


Ο ΠΣΥΠ-ΔΕΗ δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση.

Είναι συνεταιριστικός οργανισμός, που έχουν συστήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ με τα χρήματά τους και μάλιστα διοικείται από συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι, όταν είναι να υπερασπιστούν τα δικά τους εργασιακά δικαιώματα, βάζουν αγωνιστικό και επαναστατικό προσωπείο απέναντι στον εργοδότη.

Η σημερινή «συνδικαλιστική» Διοίκηση του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ είναι απολύτως συνυπεύθυνη μαζί με όλες τις παλαιότερες Διοικήσεις του Συνεταιρισμού για την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του Συνεταιρισμού.

Για να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους και στο όνομα δήθεν της σωτηρίας και της επιβίωσης του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ ζητούν από τους εργαζόμενους να τους εκχωρήσουν το 25% του εισοδήματός τους.

Για να το πετύχουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο αντεργατικές μεθόδους, τις οποίες θα ζήλευε και ο στυγνότερος ιδιώτης – εργοδότης: εκβιαστική υφαρπαγή υπογραφών από εργαζόμενους για νέες ατομικές συμβάσεις, αυθαίρετη και παράνομη μονομερής περικοπή επιδομάτων, ακόμα και ευθείες απειλές για απολύσεις και μάλιστα με προμήνυση όσων εργαζομένων τολμούν να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς τους!

Η ΟΙΥΕ στέκεται στο πλευρό του σωματείου – μέλους μας στον ΠΣΥΠ-ΔΕΗ και συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση των μισθών και τωνδικαιωμάτων τους.

Είναι αδιανόητο, οι διαχρονικές ευθύνες των «συνδικαλιστών» διοικούντων τον Συνεταιρισμό να μετακυλίονται στα «εύκολα θύματα», δηλαδή στους εργαζόμενους.

Η ΟΙΥΕ καλεί τη Διοίκηση του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ να σταματήσει άμεσα τους εκβιασμούς και τις απειλές και να συζητήσει τις προτάσεις του Σωματείου και των εργαζομένων.

ΟΙΥΕ-Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Από το Blogger.