Header Ads

Εκθεση με έργα φοιτητών στο Αρχαιολογικο Μουσείο Αιανής

Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την έκθεση «Με αφορμή το παρελθόν Ι» με έργα των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Πυρήνα της έκθεσης αποτελούν έργα των φοιτητών και φοιτητριών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της συμμετοχής τους στα θερινά Συμπόσια Γλυπτικής και Αρχαίας Ζωγραφικής που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Ορέστη Διαμάντη, Παναγιώτας Καρβουνιάρη, Χρυστάλας Κυριάκου, Βασιλικής Κυριάκη-Μπιτζάρου, Θωμά Μακινατζή, Αμαλίας Μποζίνη-Κεχαγιά, Βαρβάρας Μυστίλογλου, Ειρήνης Μώρου, Τζένης Νόση, Δήμητρας Ξενάκη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Καίτης Τουρτούρα, Αλεξάνδρας Τσιτσιντά.

Τα έργα της έκθεσης, που με αφορμή το παρελθόν συχνά σχολιάζουν το παρόν, βασίστηκαν στη βίωση του χώρου της Αιανής από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετείχαν στα θερινά συμπόσια. Σε αυτά αποτυπώνεται ο διάλογος ανάμεσα στα τεχνουργήματα της αρχαιότητας και τα σύγχρονα έργα με την επεξεργασία θεμάτων, μοτίβων και τεχνικών και μαρτυρούν τις διεργασίες που δημιουργούνται κατά τον τρόπο πρόσληψης των πολιτισμικών στοιχείων του παρελθόντος, όπως αυτά παρουσιάζονται στην έκθεση της αρχαιολογικής συλλογής του Μουσείου και στον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής.

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση με τη σύμπραξη του Φίλιππου Καλαμάρα και του Σωτήρη Λιούκρα. Επιμέλεια διοργάνωσης: Χριστίνα Ζιώτα, Κώστας Μοσχάκης.

Επιμέλεια αφίσας: Φίλιππος Καλαμάρας

Ομάδα εργασίας: Παναγιώτα Καρβουνιάρη, Χρυστάλα Κυριάκου, Αμαλία Μποζίνη-Κεχαγιά, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Ειρήνη Μώρου, Τζένη Νόση, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου – 18 Μαΐου 2014

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00-15.00, Σάββατο – Κυριακή: 8.00-18.00

Πληροφορίες τηλ. 24610 98800-1
Από το Blogger.