Header Ads

Δηλώσεις Μ. Παπαδόπουλου για την Παγκόσμια Διοργάνωση Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη

Επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη και τις επαφές που είχε στο Mobile World Congress 2014, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στην φετινή Παγκόσμια Διοργάνωση της Κινητής Τηλεφωνίας πλήρως ικανοποιημένος και με έντονο το αίσθημα της αισιοδοξίας.

Η Ελληνική παρουσία εκεί αποδεικνύει ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.
Αυτή η Ελλάδα που επιχειρεί, που δημιουργεί και που μπορεί να σταθεί ισάξια και ανταγωνιστικά απέναντι στους μεγαλύτερους κολοσσούς της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, με ευρηματικότητα , με τεχνογνωσία και με καινοτομία.
Η Ελλάδα που διαθέτει όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση.
Αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια, η τεχνολογία και η καινοτομία δεν είναι απλά ένας απόμακρος στόχος ή ένα ευχολόγιο στο μυαλό κάποιων πολιτικών, αλλά σημερινή πραγματικότητα, με απτά, επιτυχημένα επιχειρηματικά παραδείγματα.
Και αποδεικνύει περαιτέρω ότι η πρωτοβουλία του Ιδιωτικού Τομέα, με την απαραίτητη υποστήριξη των εμπλεκόμενων Κρατικών Φορέων, μπορεί να φέρει πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Διότι, η φετινή Ελληνική συμμετοχή, δεν αποτελεί μια αποσπασματική προσπάθεια, αλλά μία αξιοπρεπή και δομημένη παρουσία, στην σημαντικότερη ίσως εκδήλωση του χώρου της ψηφιακής τεχνολογίας στον κόσμο.
Είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς και επίμονης προσπάθειας του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας και των επιχειρήσεων-μελών του, σε μια ελπιδοφόρα συνεργασία για πρώτη φορά με Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας και με την υποστήριξη, για 2η συνεχόμενη χρονιά, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των Φορέων του, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της ΕΕΤΤ, καθώς και της φετινής συμμετοχής του Invest in Greece.
Αυτή η κοινή προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την φετινή εντυπωσιακή παρουσία του Ελληνικού Περιπτέρου, με περισσότερες από 30 εταιρείες και Εκπαιδευτικούς και Ερευνητικούς Φορείς, η οποία έρχεται να πλαισιώσει την αυτόνομη παρουσία των πρωτοπόρων Ελληνικών εταιρειών του κλάδου, τόσο στην παγκόσμια αγορά, όσο και στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του GSM Association Europe, Martin Whitehead, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που άπτονται της διαμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου της ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συζήτηση κινήθηκε και στο θέμα της προώθησης της ενιαίας τηλεπικοινωνιακής αγοράς (single telecom market) που προωθεί η Κομισιόν με την ελληνική πλευρά να ζητά από το GSMA Europe ενημέρωση για τις θέσης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο οργανισμό.




Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος συζήτησε την οργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου για το χώρο των εφαρμογών για φορητές συσκευές (apps) που θα δώσει τη δυνατότητα και στις ελληνικές εταιρείες να παρουσιάσουν τις λύσεις και τα προϊόντα τους. Επίσης ζήτησε το συνέδριο, να ενταχθεί στις ενέργειες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, σχεδιάζεται να διοργανωθεί τον Μάιο και ο GSMA Europe είναι θετικός όσον αφορά την παροχή στήριξης σε αυτό. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα μέσα Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Διότι, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι Ελληνικές εταιρείες όπως η GLOBO, η RAYCAP και η ADAPTIT στον τομέα του εξοπλισμού, καθώς και εταιρείες όπως η INTRACOM TELECOM, η UPSTREAM και η INTERNET-Q στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών αντίστοιχα, αποτελούν πρωτοπόρους του κλάδου στην Διεθνή Αγορά και έχουν ανοίξει το δρόμο, τον οποίο ακολουθούν δυναμικά όλο και περισσότερες πλέον Ελληνικές εταιρείες.
Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί.
Μπορεί και να επιχειρεί αποτελεσματικά στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας – και να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, για να προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που διαθέτουμε.
Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Όπως καταδείχθηκε στην συνάντηση που είχα στο περιθώριο της διοργάνωσης με τους επικεφαλείς Ελληνικών εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτήν, το Υπουργείο μπορεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να βοηθήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις εταιρείες στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Και προτιθέμεθα να το κάνουμε. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα σχεδιάσουμε ενέργειες που θα αποσκοπούν σε αυτό.
Διότι, όπως δήλωσα και κατά τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργεί τεχνολογία και καινοτομία – και όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – μπορεί και πρέπει να την καλλιεργήσει ως στρατηγικό τομέα για την ανάπτυξή της, αφού αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όντας το μόνο μοντέλο ανάπτυξης που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».
Από το Blogger.