Header Ads

Ένας στους τρεις μαθητές θύμα σχολικού εκφοβισμού

Στοιχεία - σοκ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, καθώς μετά από πανελλαδική έρευνα, προέκυψε ότι ένας στους τρεις μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.



Παράλληλα, το 50% των μαθητών δηλώνει πως έχει υπάρξει μάρτυρας σε περιστατικό.

Πιο αναλυτικά, το 10% των μαθητών όλων των βαθμίδων πέφτει θύμα επιθετικής παρενόχλησης από άλλα παιδιά, την ώρα που το 5% του μαθητικού πληθυσμού είναι θύτες, με τα αγόρια να είναι πιο επιθετικά, καθώς η εμπλοκή τους σε περιστατικά βίας είναι 3 προς 1 έναντι των κοριτσιών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%, ενώ πρώτη είναι η Λιθουανία σε ποσοστό 51,65%, δεύτερη η Εσθονία με 50,20%, τρίτη η Βουλγαρία με 34,66%, πέμπτη η Λετονία με 25,21% και έκτη η Ιταλία με 15,09%, σύμφωνα με έρευνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε έξι χώρες.

Τα περιστατικά κυμαίνονται από λεκτική και σωματική βία, έως επικοινωνία στο διαδίκτυο με απειλητικό περιεχόμενο και υβριστικά SMS, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Την έξαρση του φαινομένου σημειώνει και το Ερευνητική Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, το οποίο σε έρευνα διαπίστωσε πως το 8,5% των εφήβων αναφέρουν ότι υφίστανται σχολικό εκφοβισμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές το μήνα, ενώ 1 στους 6 (15,8%) ότι εκφοβίζουν οι ίδιοι άλλους με την ίδια συχνότητα.
Από το Blogger.