Header Ads

Επισκέψεις σχολικών μονάδων Π.Ε. Κοζάνης στην έκθεση τοπικών προϊόντων

Ξεκίνησαν ήδη οι επισκέψεις σχολικών μονάδων της Π.Ε. Κοζάνης στην έκθεση τοπικών προϊόντων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κοζάνης για 2η χρονιά εφέτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα.



Η έκθεση που θα λειτουργήσει ως 28 Μαρτίου 2014 φιλοξενεί σε κατάλληλα διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα προϊόντα που παράγονται από επιχειρήσεις της περιοχή μας. Στόχος της είναι η «γνωριμία» των προϊόντων αυτών με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων α/βάθμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια των προγραμμάτων «επιχειρηματικότητας» που προωθούνται από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) ΠΕ. Κοζάνης.

Τα σχολεία που επισκέπτονται την έκθεση υποδέχονται στο Εκθεσιακό Κέντρο ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι του ΚΕΣΥΠ, οι οποίοι και ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους παραγωγικούς κλάδους του Νομού και τα αντιπροσωπευτικά της περιοχής προϊόντα.

Ακόμη, σε συνεργασία ΚΕΣΥΠ και Επιμελητηρίου, ομάδες μαθητών σχολικών μονάδων της περιοχής, με σκοπό την έμπρακτη προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας στο Νομό Κοζάνης και τη γνωριμία των νέων με την τοπική αγορά, προωθούν και εκπονούν εργασίες σε επιχειρήσεις που δήλωσαν ενδιαφέρον υποδοχής μαθητών στις εγκαταστάσεις τους, Οι εργασίες αυτές που κυρίως αναφέρονται στον τρόπο παραγωγής, τυποποίησης, προβολής και διακίνησης τοπικών προϊόντων, γίνονται στα πλαίσια προγραμματισμένων προγραμμάτων επιχειρηματικότητας για το σχολικό έτος 2013-2014 με τίτλο «Επιχειρηματικότητα Νέων. Οι μαθητές επιχειρούν ».

Πρόκειται για μια ανοικτή δράση για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νομού μας για να αξιοποιήσουν τις φρέσκιες ιδέες τους, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα η εγχώρια επιχειρηματική δράση που μπορεί να αποτελεί το διαβατήριο στις επαγγελματικές τους επιλογές.

Σημειώνεται ότι οι καλύτερες εργασίες των μαθητών θα βραβευθούν σε ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μάιου 2014 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.