Header Ads

Πράσινο φως για την προέγκριση δημοπράτησης δύο έργων στην Καστοριά

Στην προέγκριση δημοπράτησης δύο ακόμη έργων, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, προϋπολογισμού 482.000 €.
Πρόκειται για την προμήθεια πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των οικοτόπων υπερυδατικής βλάστησης (καλαμώνες) στη λίμνη Καστοριάς και για την προμήθεια δύο μονάδων παραγωγής τεχνητού χιονιού στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Βιτσίου.

Το πολυμηχάνημα θα επιχειρεί εντός της λίμνης, θα είναι μεταλλικής κατασκευής από αλουμίνιο θαλάσσης κατάλληλο για αβαθείς και δύσβατες περιοχές. Το σύστημα κοπής που θα διαθέτει αποτελείται από δύο οριζόντιες λεπίδες και δύο κάθετες λεπίδες κατασκευασμένες από ταχυχάλυβα κανονικής χρήσης. Επιπρόσθετα θα φέρει υδραυλικό βραχίωνα ο οποίος μπορεί να δέχεται πολλές κεφαλές εργασίας και θα διαθέτει επίσης διάταξη συλλογής επιπλεόντων υλικών για τον καθαρισμό της επιφάνειας του υδάτινου σώματος με πλάτος "επέμβασης" τουλάχιστον 2 μέτρα ενώ υπάρχει η δυνατότητα της προσθήκης και άλλων εξαρτημάτων όπως για παράδειγμα εξοπλισμού οξυγόνωσης επιφανειακών υδάτων σε περίπτωση που προκύψει τέτοια ανάγκη.
Από το Blogger.