Header Ads

«Συνεχίζεται η καταστροφή της ΔΕΗ και όλου του λαού»

Συνεχίζουν τα εγκληματικά τους σχέδια για το ξεπούλημα της ΔΕΗ οι άθλιοι κυβερνήτες Σαμαράς Βενιζέλος με την πώληση της μικρή ΔΕΗΧαρίζουν στους εργοστασιάρχες ηλεκτρική ενέργεια και την ίδια στιγμή κόβουν τα ρεύμα από τα νοικοκυριά.
Διαλυτική η κατάσταση στην ΔΕΗ από την σκόπιμη αδιαφορία της κυβέρνησης και της διοίκησης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα τα επανωτά ατυχήματα.



Η εαρινή σύναξη των δοσίλογων κυβερνητών της χώρας Σαμαρά και Βενιζέλο, με την τρόικα και τους ντόπιους και ξένους και κεφαλαιοκράτες, κάτω από τις διαταγές των αφεντικών τους, κομισιόν και Ε.Ε είχε σαν αποτέλεσμα την επίσπευση των καταστροφικών σχεδίων τους για τον τεμαχισμό και κατασπάραξη της μεγαλύτερης σε έργο και στρατηγικής σημασίας για την χώρα επιχείρηση ηλεκτρική ενέργειας της ΔΕΗ. Μετά από το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ συνεχίζουν με το ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει το 30% των μονάδων παραγωγής από φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικούς και ατμοηλεκτρικούς σταθμούς μαζί με τα ορυχεία και δώρο το 30% του πελατολογίου της επιχείρησης. Και έπεται η πώληση του 17% των μετοχών της υπόλοιπης ΔΕΗ που ήδη βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. Αποδεικνύοντας και στους ποιο ευκολόπιστους που πίστευαν στους τίτλους που έδιναν στις πολίτικες που αποφάσιζε η Ε.Ε και εφάρμοζαν οι κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις, ανταγωνιστικότητα, απελευθέρωση κ.α. δεν ήταν πάρα μια ληστεία του εθνικού πλούτου που είχε η χώρα σε βάρος των εργαζομένων, των πολιτών και τελικά της ίδιας της χώρας.
Την ίδια στιγμή χαρίζουν στους εργοστασιάρχες 20% μείωση στην ήδη χαμηλή χρέωση ηλεκτρική ενέργειας για τα ηλεκτροβόρα εργοστάσια τους – αλήθεια! Μέσα στο 30%του πελατολογίου που θα πάρουν οι ιδιώτες της μικρής ΔΕΗ θα είναι και οι εργοστασιάρχες οι θα είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες και αυτής της επιχείρησης ?
πρώτα μας έλεγαν ότι για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα έφταιγε το κόστος εργασίας, μετά μας είπαν ότι έφταιγε η υψηλή φορολόγηση που ποτέ δεν υπήρξε για αυτούς, τώρα μας λένε ότι φταίει το κόστος της ενέργειας και δεν ξέρουμε αύριο τι θα μας ζητήσουν. Όλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. απλός δεν είναι επενδυτές όπως θέλουν να τους παρουσιάσουν τα πολιτικά τους τσιράκια και τα ΜΜΕ που κατέχουν αλλά απλοί τυχοδιώκτες.
Εν τω μεταξύ τραγική εξελίσσεται η κατάσταση στους σταθμούς παραγωγής και στα ορυχεία της ΔΕΗ από την έλλειψη προσωπικού, την κακή συντήρηση του εξοπλισμού και την μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας προσωπικού από την διοίκηση με αποτέλεσμα τα πολλά και σε μικρό χρονικό διάστημα εργατικά ατυχήματα –τρία ατυχήματα μέσα σε λίγες μέρες, τελευταίο στο ορυχείο Αμυνταίου που έπεσε χειριστήριο ευτυχώς δεν απέβη μοιραίο για τον χειριστή. Για να εφαρμόσουν ποιο εύκολα τα σχέδια τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Όλα αυτά κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα με καταστροφικές συνέπειες για τους χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης και στα εκατομμύρια των εργαζομένων και μικρομεσαίων στρωμάτων της χώρας.
Η συν στράτευση όλων μας για την ανατροπή των σχεδιων τους δεν παίρνει άλλη αναβολή ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Πρέπει ΤΩΡΑ να τους σταματήσουμε.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Κοζάνη 5/3/2014
Από το Blogger.