Header Ads

Διεξήχθη ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, διεξήχθη με επιτυχία ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014 και ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2014.

Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο έχει την επιστημονική / εκπαιδευτική ευθύνη, με την έγκριση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κοζάνης καθώς επίσης και από Λύκεια της Πτολεμαΐδας και των Σερβίων.
Η β΄ φάση (μόνο για τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου), θα διενεργηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 (09:30-12:30) στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (για την επιλογή των πέντε πρωτευσάντων, οι οποίοι θα προετοιμαστούν στο Εργαστήριο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2014 στην Astana του Καζακστάν).
Μετά τη βαθμολόγηση των θεμάτων, οι πέντε πρωτεύσαντες από όλη την Ελλάδα, για κάθε τάξη, θα καλεστούν για προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, μετά το τέλος του Σχολικού Έτους και πριν την αναχώρηση τους προς τη χώρα διεξαγωγής της.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!
Τα θέματα του διαγωνισμού καθώς και οι λύσεις τους βρίσκονται στο δικτυακό τόπο του εργαστηρίου: http://micro-kosmos.uoa.gr

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. Παραρτήματος Κοζάνης
Από το Blogger.