Header Ads

Δήμος Κοζάνης: Απάντηση σε δημοσίευμα

Με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα kozan.gr σχετικά με τον εορτασμό της «Ώρας της Γης» και τη θέση του Δήμου Κοζάνης για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα παρακάτω:


Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWFκαι καλεί τους πολίτες να «συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σε μία προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας», όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε.
Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κοζάνης υλοποιεί δεκάδες δράσεις που παρουσιάζονται ολοκληρωμένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kozanh.gr στην κατηγορία «Επιχειρησιακός Ενεργειακός Σχεδιασμός και Τοπικά Σχέδια Δράσης».
Επίσης, πρόσφατα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (απόφαση 534/23.09.2013 ) το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, στο οποίο περιγράφονται όλα τα έργα και οι δράσεις, που η υλοποίησή τους θα ικανοποιήσει τους στόχους 20-20-20 που θέτει το Σύμφωνο Δημάρχων, στο οποίο ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει από το 2011.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Κοζάνης, όπως αναγνωρίζεται και στην ανώνυμη ανάρτηση της ιστοσελίδας kozan.gr, έχει τοποθετηθεί υπέρ της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, αφού το αναγνωρίζει ως έργο αναπτυξιακό, έργο που συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια του τόπου, στην ασφάλεια εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, μα προπαντός έργο περιβαλλοντικό, αφού με την κατασκευή του αντικαθιστά παλιές, ρυπογόνες και με μικρό βαθμό απόδοσης λιγνιτικές μονάδες.
Η απόφαση της WWF Ελλάς, να αφιερώσει το φετινό εορτασμό στον αγώνα για την αποτροπή της κατασκευής της Πτολεμαΐδα V, φυσικά και δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Το γεγονός αυτό όμως, δεν μας εμποδίζει σε καμία προσπάθεια να συμμετέχουμε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF, αφού υπηρετούμε επί μακρόν τους στόχους της και με πλείστες δράσεις.



Οι θέσεις μας λοιπόν, είναι απολύτως ξεκάθαρες. Ο εορτασμός όμως της Ώρας της γης» και η συγκεκριμένη αφιέρωση του φετινού εορτασμού στην Ελλάδα ενάντια στην Πτολεμαΐδα V, επιβάλλει σε όλους τους τοπικούς πολιτικούς φορείς, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα επί του θέματος της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας.



Από το Γραφείο Τύπου
Από το Blogger.