Header Ads

Τραγικό: Πρώτη σε χρέη προς ΔΕΗ η ΔΕΥΑ Εορδαίας! - Δεύτερη η ΔΕΥΑ Κοζάνης!

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν στην ΔΕΗ περίπου 90 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα για λογαριασμούς που έχουν λήξει από το 2011 και μάλιστα τουλάχιστον 12 από αυτες χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.


Το parapolitika.gr έχει στην διάθεση του την λίστα με τις επιχειρήσεις αυτές που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να οφείλουν αυτά τα χρήματα καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν ( ύδρευση, αποχέτευση, επεξεργασία λυμάτων) είναι ανταποδοτικές . Γεγονός που σημαίνει ότι έχουν εισπράξει από τους δημότες τους τα χρήματα που χρωστάνε αλλα δεν τα αποδίδουν στην ΔΕΗ και τα διοχετευουν για την κάλυψη άλλων αναγκών των δήμων, προφανώς επειδή βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.

Το εξωφρενικό είναι πώς όταν ένα νοικοκυριό χρωστα δύο λογαριασμούς και δεν κάνει διακανονισμό η ΔΕΗ , εκτός ορισμένων εξαιρέσεων διατάζει την διακοπή του ρεύματος με όλες τις συνέπειες για χιλιάδες οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι. Όμως στην περίπτωση των δημοτικών επιχειρήσεων το μόνο που έχει γίνει είναι μια παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των χρεών από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις αλλά και από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που επίσης της οφείλουν χρήματα.

Το αποτέλεσμα πάντως αυτων των συστηματικών οφειλών από τις δημοτικές επιχειρήσεις είναι να αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ προκειμένου να πληρώσουν το μάρμαρο όσοι με μεγάλους κόπους είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθει ότι ο συνολικός αριθμό των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης είναι 130 γεγονός που σημαίνει ότι το 75% από αυτές είναι οφειλέτες της ΔΕΗ. Στην κορυφή της λιστας βρίσκονται οι εξής:



ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας 4,7 εκατομμύρια ευρώ

ΔΕΥΑ Κοζάνης 3,7 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Κατερίνης 3,6 εκατ. Ευρώ

Σύνδεσμος Ύδρευσης Ζακύνθου 3,5 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Ηρακλείου 3,4 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Κέρκυρας 3,2 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Ιωαννίνων 2,5 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Άργους 2,3 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Μεσολογγίου 1,8 εκατ. Ευρώ

Συνδ. Υδρ. Κοιν. Λεκαν. Ιωαννίνων 1,3 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Καβάλας 1,3 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου 1 εκατ. ευρώ
Από το Blogger.