Header Ads

Ενημερώσεις Σπάρτακου για το θέμα της ΔΕΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΗΣ ΑΓΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Σε μία προσπάθεια όχι μόνο να υπάρχει άμεση και ενδελεχής ενημέρωση προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με το θέμα του Σχεδίου Νόμου που αφορά στη ¨Δημιουργία νέας Καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρισμού¨, αλλά και για να καλυφθεί κάθε απορία ή προβληματισμός που μπορεί να υπάρχει, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (συνεχίζοντας τον σχετικό κύκλο των ενημερώσεων ) βρέθηκε στον ΥΗΣ Άγρα – Εδεσσαίου.


Υπενθυμίζεται ότι στη νέα εταιρία εισφέρονται –μεταξύ άλλων- υπό τους όρους του επίμαχου νόμου τα εξής στοιχεία του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε : η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50 MW και η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW.

Παρουσία του Βουλευτή Ν. Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτρη, του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Σόντρα Γιάννη, εκπροσώπων παρατάξεων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκπροσώπων της ¨Πρωτοβουλίας στη δράση των γυναικών¨, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ανέπτυξε τα επίμαχα σημεία του Σχεδίου Νόμου που –ουσία- εκποιεί Εθνικό πλούτο, δίδοντας την εικόνα που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννου έχει ήδη εκφράσει με επιστολή του στον Υπουργό την αντίθεση του Δήμου για το επίμαχο σχέδιο νόμου ενώ αναμένεται (την Παρασκευή 28.3.2014) συνεδρίαση του Δ.Σ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί σχετική απόφαση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Σταμενίτη, σημείωσε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Μανιάτη διευκρινήσεις και στοιχεία που ταυτίζονται με τις θέσεις του σωματείου όπως έχουν εκφραστεί και στο κείμενο της διαβούλευσης και αναμένει τις σχετικές διευκρινήσεις.

Οι αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση του απαράδεκτου Σχεδίου, τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους καταναλωτές με την αύξηση της κιλοβατώρας, τα προβλήματα που θα επιφέρει στους γεωργούς η παραχώρηση των νερών, το γεγονός ότι δημιουργούνται πλείστα ζητήματα και απορίες για τους εργαζόμενους, αποτέλεσαν μερικούς από τους βασικούς άξονες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της ενημέρωσης στον ΥΗΣ Άγρα.

Με διάχυτη την ανησυχία των εργαζόμενων αλλά και τον προβληματισμό των θεσμικών φορέων ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατέστησε σαφές ότι το συνδικάτο θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις που έχει λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο αλλά και εκτελώντας αποφάσεις που θα λαμβάνονται σε επίπεδο Περιφέρειας –μέσα από τη συμμετοχή σε όργανα και επιτροπές - ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να αποσυρθεί ένα Σχέδιο Νόμου που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την αναπτυξιακή & επενδυτική προοπτική που επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Η ΔΕΗ αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και ως τέτοια, θα αγωνιστούμε να την κρατήσουμε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΕΣΤΟΥ & ΣΤΟΝ ΘΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με την απαρέγκλιτη θέση και πρόθεση του συνδικάτου ότι, στον αγώνα για την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τη πώληση της «Μικρής ΔΕΗ» το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από νικηφόρο, απάντησε το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην ανησυχία των εργαζόμενων του Συγκροτήματος Νέστου αλλά και του ΘΗΣ Κομοτηνής έτσι όπως αυτή εκφράστηκε κατά την ενημερωτική επίσκεψη του σωματείου στους δύο σταθμούς.

Από την πλευρά του σωματείου υπήρξε λεπτομερείς αναφορά σε όλες τις επαφές-δράσεις-κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως στιγμής σε Πανελλαδικό επίπεδο (για το θέμα της δημιουργίας «νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρισμού»), αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός που το συνδικάτο έχει βάλει έπειτα από τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου ενώ έγινε ενημέρωση και για όλα όσα έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο πάντα του κοινού αγώνα που αφορά στην απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τη ¨Μικρή ΔΕΗ¨.


Προβλήματα που υπάρχουν τόσο στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό όσο και στον ΘΗΣ και δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ζητήματα συνταξιοδοτικά, θέματα επιδομάτων και η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης εργασίας αποτέλεσαν τα βασικά θέματα που τέθηκαν προς το Προεδρείο από τους εργαζόμενους και έδωσαν την ευκαιρία να αναπτυχθεί διάλογος, να ακουστούν θέσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση του καλύτερου δυνατού για τους εργαζόμενους.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, για μία ακόμα φορά, έγινε αποδέκτης της έντονης ανάγκης που αισθάνονται οι εργαζόμενοι για ενημέρωση δια ζώσης, καθώς τέτοιου είδους διαδικασίες όχι μόνο επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή έκθεση και καταγραφή των θεμάτων που κάθε φορά μπαίνουν στο τραπέζι αλλά ανοίγουν το δρόμο και την όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυσή τους.

Από το Blogger.