Header Ads

Έως τις 8 Απριλίου τα στοιχεία για τα κόστη της ΔΕΗ

Παράταση έως τις 8 Απριλίου 2014 δίνει η ΡΑΕ στην Ernst & Young για την υποβολή της τελικής έκθεσης του οίκου σχετικά με τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την τακτική συνεδρίαση της Αρχής στις 19 Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Τετάρτη 5 Μαρτίου.
Μεταξύ άλλων, στην απόφαση αναφέρεται ότι η Ernst & Young με επιστολή της προς τη ΡΑΕ τον περασμένο Δεκέμβριο επεσήμανε ότι «υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και από τις τρεις εταιρείες (ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) κατά τη διαδικασία παράδοσης και οριστικοποίησης των απαιτούμενων για τη διεξαγωγή του έργου δεδομένων…)».
Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική έκθεση είχε παραγγείλει η ΡΑΕ, με διαγωνισμό που προκήρυξε πέρυσι στις 4 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσει να προσδιορίσει αναλυτικά τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, ενόψει της απελευθέρωσής της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο σχετικός διαγωνισμός τελικά κατακυρώθηκε στην παραπάνω εταιρεία, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013, με χρονοδιάγραμμα υποβολής της ενδιάμεσης έκθεσής της τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους.
Αυτό ωστόσο δεν κατέστη δυνατό και ως εκ τούτου η Αρχή προέβη στην παράταση του χρόνου παράδοσης της μελέτης.
Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση της ΡΑΕ, όπως αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Από το Blogger.