Header Ads

Ένα ακόμη τραγικό ατύχημα

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ:Η οικογένεια των τεχνικών βρίσκεται για ακόμη μια φορά παρέα με το θάνατο
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΗ και δυστυχώς ένας ακόμη τραγικός απολογισμός συνέβη χθες 17/3 στη Θεσσαλονίκη.


Μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον υποσταθμό των 150/20 kv, στο χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι συναδέλφων, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, ο οποίος υπέστη βαριά εγκαύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Τα άλλα πέντε άτομα, επίσης νοσηλευόμενα, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά θρηνούμε θύματα στην Επιχείρηση, την οποία απαξιώνουν συνειδητά οι Διοικήσεις και η Πολιτεία;

Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης είναι και το παραπάνω οδυνηρό συμβάν, καθώς η εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη υλικών και μέτρων ασφαλείας από πλευράς Διοίκησης, οδηγούν συχνά σε τέτοια φαινόμενα.

Η οικογένεια των τεχνικών βρίσκεται για ακόμη μια φορά παρέα με το θάνατο, τη στιγμή που η Διοίκηση είναι έτοιμη να περικόψει τα ειδικά επιδόματα επικινδύνου εργασίας, προς χάριν του πλαφόν των στελεχών της, αφού από ότι φαίνεται για την ίδια, δεν έχει αξία η ανθρώπινη ζωή των τεχνικών υπαλλήλων της.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται ο βαριά τραυματίας συνάδελφός μας, έσπευσαν αμέσως, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ, οι οποίοι βρισκόταν στον ΑΗΣ Κομοτηνής, στο πλευρό των συναδέλφων που αγωνιούν για την τύχη του Σταθμού Παραγωγής, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ»

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ θα διερευνήσει τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος και θα πράξει ανάλογα, καθώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα.

Ταυτόχρονα, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους συναδέλφους που νοσηλεύονται μετά το τραγικό περιστατικό.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ
Από το Blogger.