Header Ads

«Μαζική η αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία στην Πτολεμαΐδα»

Αντιγράφουμε από το rproject.gr
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.



Τη συναυλία διοργάνωναν η ΕΛΜΕ Εορδαίας, η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, το Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες κινήσεις, και την παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες της περιοχής. Κυρίως νεολαία, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών, διασκέδασαν και τραγούδησαν σε ρυθμούς ροκ και λαϊκού τραγουδιού, καλύπτοντας και ένα σημαντικό κομμάτι των εξόδων της εκδήλωσης.

Τα συγκροτήματα που στήριξαν μουσικά την εκδήλωση ήταν οι Ecollapse, οι Long Strange Dreams, οι Aptallica και οι «Έξω από την πλάνη», με αρκετά τραγούδια πολιτικοποιημένα και αντιφασιστικά. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας μοιράστηκαν ή διαβάστηκαν αντιρατσιστικά ποιήματα και κείμενα για την επικαιρότητα, καλώντας σε αποφασιστική πάλη ενάντια στους ναζί της Χρυσής Αυγής και τις ρατσιστικές πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ενώ έγινε και ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα» και μαζεύτηκαν υπογραφές.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που σήκωσαν το βάρος της οργάνωσης και της προπαγάνδισης της εκδήλωσης τις προηγούμενες βδομάδες, αισθάνονται δικαιωμένα για την προσπάθεια, αφού από τη μαζική προσέλευση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι α)ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν είναι «δευτερεύοντα θέματα» και «πολυτέλεια» να ασχοληθεί μαζί τους η Αριστερά, ούτε απλά τυπικό «καθήκον», αλλά ανάγκη για τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς και β) ο κόσμος διψάει για να εκφραστεί ενάντια στο σύστημα, αν του δοθεί το ερέθισμα.

Άλλωστε η 21η Μάρτη πλέον έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ως μέρα παρόμοιων εκδηλώσεων και διαδηλώσεων για την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, για τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Η συναυλία ήταν και η μόνη δράση στη Δυτική Μακεδονία για την 21/3. Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και συντονισμός μεταξύ αντίστοιχων πρωτοβουλιών όλων των πόλεων της περιοχής, για να σταλεί παντού το μήνυμα ότι τα μνημόνια και ο φασισμός είναι δίδυμα αδερφάκια και θα τσακιστούνε με τους αγώνες μας. Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, ας το τολμήσουμε!

Δείτε σχετικό βίντεο:
Από το Blogger.