Header Ads

Για την απόλυση εργαζομένου σε εργολαβία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Tο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια για την απόλυση εργαζομένου σε εργολαβία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Χωρίς ντροπή και με απύθμενο θράσος ο εργολάβος – υποψήφιος δήμαρχος Αμυνταίου Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, προχώρησε σε τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στην εργολαβία του, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Λόγος της απόλυσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που κάλεσε το Σ.Ε.Ε.ΕΝ στην πύλη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας την Δευτέρα 10/3/2014 με αίτημα να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΔΕΗ λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης που προέκυψε από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ μέσω SAP.

Με την πράξη αυτή ο εργολάβος θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους . Στην ουσία καλεί τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να δέχονται την απλήρωτη εργασία αδιαμαρτύρητα και τους αντιμετωπίζει σαν εκλογική πελατεία ενόψει και των εκλογών στην Τοπική Διοίκηση.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς στις εργολαβίες της ΔΕΗ Α.Ε με ευθύνη της, ενώ η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινό φαινόμενο καταστρατηγώντας ακόμα κι αυτό το κατάπτυστο εργατικό δίκαιο.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το αίσχος που επικρατεί στην περιοχή του Αμυνταίου όπου δύο διεκδικητές του δημαρχικού θώκου είναι και οι δύο εργολάβοι με εργολαβίες στη ΔΕΗ, στυγνοί εργοδότες που δεν διστάζουν με την ανοχή της ΔΕΗ Α.Ε και των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπατούν το εργατικό δίκαιο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Αμυνταίου κ.Ιωσηφίδης απέλυσε εργαζόμενους στην αρχαιολογική ανασκαφή στο ορυχείο Αμυνταίου επειδή απλά ζήτησαν να μάθουν τους όρους της σύμβασης τους, ενώ τρέχει στα δικαστήρια νέους ανθρώπους επειδή διαμαρτυρηθήκαν για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας στην εργολαβία του.

Αποδεικνύεται ότι έχει στηθεί ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός ρουσφετιού και χειραγώγησης της συνείδησης των εργαζομένων. Πατάνε στην υψηλή ανεργία, τον φόβο των εργαζόμενων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και να διατηρούνται στο δημαρχιακό θώκο.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να καταδικάσουν αυτή τη συμπεριφορά και να απαιτήσουν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης να μαυρίσουν και τους δύο υποψήφιους δημάρχους στις προσεχείς τοπικές εκλογές.

Καλούμε επίσης τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΕΗ Α.Ε, Επιθεώρηση Εργασίας κ.α ) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του εργατικού δικαίου ενάντια στην παράνομη απόλυση.

Το ΣΕΕΕΝ θα προβεί άμεσα σε παρέμβαση στην έδρα της εταιρείας για να απαιτήσει την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Πτολεμαΐδα 17/3/2014
Από το Blogger.