Header Ads

Τέλος στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

H ελάφρυνση που θα φέρει στις επιχειρήσεις η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους, από 1η Ιουλίου 2014, θα προκαλέσει την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ.



Οπως γράφει και το Dikaiologitika.gr, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και των ασφαλισμένων, θα φέρει και το τέλος στο οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, που έπαιρναν μέχρι και φέτος οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και για να μην προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων, σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές που καταβάλλονται για οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ .

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Από το Blogger.