Header Ads

Πρόγραμμα Εισηγήσεων ΙΠΕΚΚ Εορδαίας: Εορδαία-Πολιτισμός και ιστορία

Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» και το Ι.Π.Π.Ε.Κ.Ε. (Ινστιτούτο Πολιτισμικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Εορδαίας), συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην τοπική κοινωνία στην όποια δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, της τέχνης και της επιστήμης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνουν κύκλο Εισηγήσεων με θέμα: ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις Εισηγήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στις 19 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου 2014. Στο τέλος των Εισηγήσεων θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 21 Μαρτίου 2014 στο kasomoulisnikolaos@yahoo.com και στο 6970-341-723.

Πρόγραμμα Εισηγήσεων
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 6-8μμ. στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Εορδαίας, ο κ. Γιάννης Τσιομπάνος , διπλωματούχος Ιστορίας- Αρχαιολογίας, Έμπορος Συλλεκτικών Ειδών, θα παρουσιάσει το λεύκωμα του με θέμα « Καρτ Ποστάλ της Πτολεμαΐδας 1930-1964» από τις εκδόσεις Άνω-Κάτω Τελεία.
Σάββατο 22 Μαρτίου και ώρα 6-8 μμ. στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Εορδαίας, η Δρ. Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη θα εισηγηθεί με θέμα «Γνωριμία με τις αρχαιότητες του τόπου μας (Βόιον-Ορεστίδα, Εορδαία, Κοζάνη, Γρεβενά)».

Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 6-8 μμ. στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας ο υποψήφιος Δρ ης σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Χάρης Δ. Ραϊτσίνης θα εισηγηθεί με θέμα: "Ο καπετάν Φούφας στον Μακεδονικό Αγώνα".
Από το Blogger.