Header Ads

Δείτε ποιες σχολικές αργίες κόβονται

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να αλλάξει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της σχολικής χρονιάς αλλά και να κόψει δύο σχολικές αργίες.

Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών, αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, εκδήλωσε σε συναδέλφους του, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος φαίνεται να προσανατολίζεται από την προσεχή σχολική χρονιά στην κατάργηση δυο σχολικών αργιών: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει πρόταση να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου). Ως πολιούχος άγιος της Πάτρας, η συγκεκριμένη ημέρα δίνεται ως αργία στα σχολεία.
Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, είναι βέβαια και η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης/λήξης της σχολικής χρονιάς. Το πιο πιθανό είναι η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή, στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Από το Blogger.