Header Ads

Συναντήσεις Κρυτσάνη με όλους τους Συλλόγους του Δήμου Εορδαίας

Έπειτα από τη χθεσινή επίσκεψη που έγινε στο χώρο του πολιτιστικού Σύλλογου Περδίκκα, ο επικεφαλής της κίνησης Εορδαία -Σύγχρονος Δήμος για Όλους, Κρυτσάνης Αθανάσιο πρόκειται να έρθει σε επαφή με το σύνολο των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και των Προέδρων των Τ.Κ. του Δήμου Εορδαίας.


Ο σκοπός της ενέργειας αυτής θα είναι να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε Κοινότητα και Σύλλογος με μοναδικό σκοπό να συμβάλλουμε με άμεσες προτάσεις στην επίλυση τους.

Μία από τις προτάσεις της κίνησης Εορδαία - Σύγχρονος Δήμος για Όλους για την επίλυση θεμάτων της τοπικής κοινωνίας, είναι η ξεκάθαρη σχέση που επιθυμεί να έχει με τη ΔΕΗ Α.Ε.. Αυτή η σχέση θα περιλαμβάνει τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας από την Εταιρεία σε όλους τους τομείς. Μέχρι σήμερα η άμεση παρέμβαση που υπήρξε από την ΔΕΗ Α.Ε. ήταν ελάχιστη, χωρίς να ευθύνεται η εταιρεία, παρότι έχει επιδείξει ότι επιθυμεί να συνεισφέρει στην κοινωνία αντίστοιχα με τις δυνατότητες της. Δυστυχώς οι προηγούμενες και νυν Δημοτικές Αρχές δεν αποδείξανε ότι μπορούν να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις συνεργασίας με τη ΔΕΗ Α.Ε., με αποτέλεσμα η οποία επαφή να οφείλετε σε προσωπικές σχέσεις αντιδημάρχων, κοινοταρχών, και προϊστάμενων της εταιρείας.
Η Κίνηση Εορδαία Σύγχρονος Δήμος για Όλους θα επιδιώξει αυτή η σχέση να επαναπροσδιοριστεί με νέους όρους.
Στόχος είναι η υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία θα επανακαθορίζεται κάθε έτος ανάλογα με τα προβλήματα και τα ζητήματα του Δήμου μας. Ζητήματα που θα αποτελούν μέρος αυτής της ατζέντας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

α. Την καθιέρωση ετήσιων υποτροφιών προς τους επιτυχόντες σε πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών, φοιτητών, ερευνητών που έχουν ως μόνιμη κατοικία τα όρια του Δ. Εορδαίας.
β. Δωρεάν Ετήσιο Προληπτικό Έλεγχο Υγείας και Δωρεάν Περίθαλψη σε μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δ. Εορδαίας.
γ. Ενεργή Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Συλλόγων που έχουν αποδεδειγμένα ενεργή δράση και δραστηριοποιούνται εντός του Δ. Εορδαίας.
δ. Εξυπηρέτηση των δομών του Δήμου με χρήση ανθρώπινου δυναμικού και μηχανολογικού εξοπλισμού όταν αυτό απαιτηθεί.

Η υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας θα γίνεται από το γραφείο/ ομάδα που θα συσταθούν για αυτό το σκοπό και θα είναι υπεύθυνα, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Εορδαίας, των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας, των Συλλόγων του Δήμου Εορδαίας, κλπ., να έρθει σε επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα της ΔΕΗ Α.Ε. για την υλοποίηση των αιτημάτων που θα προκύπτουν.

Είναι ευθύνη όλων μας και στόχος της Εορδαίας - Σύγχρονος Δήμος για Όλους, να καταγράψει τα προβλήματα στο σύνολο του Δήμου ώστε να αξιολογηθούν οι προτάσεις και να ολοκληρωθεί το σύνολο των θεμάτων της παραπάνω ατζέντας.

Μελλοντικά θα κατατεθούν και νέες προτάσεις με στόχο την αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών και του βιοτικού επιπέδου του Δήμου μας.

Σύγχρονος Δήμος για Όλους
Από το Blogger.