Header Ads

Ενημερωτική εκδήλωση για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:30 στην αίθουσα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, το Επιμελητήριο μας σε συνεργασία με τα άλλα Επιστημονικά Επιμελητήρια διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ(ΕΣΗΔΗΣ).


Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κύριος Στέφανος Κομνηνός.

Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) αποτελεί το κεντρικό ηλεκτρονικό κόμβο - σημείο αναφοράς - για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών ανάθεσης και η υποστήριξη των ενδιαφερομένων (πολίτες, αναθέτουσες αρχές, προμηθευτές, εποπτικές αρχές) και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο του ΕΣΗΔΗΣ. Σε αυτό καταχωρούνται στοιχεία όλων των δημοσίων συμβάσεων άνω των €1000 για προϊόντα, υπηρεσίες και δημόσια έργα. Στόχος του Μητρώου είναι η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Η εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων είναι μια μεταρρύθμιση ιδιαίτερα σημαντική, με ουσιαστικό όσο και συμβολικό περιεχόμενο. Με οφέλη για το κράτος, για τις επιχειρήσεις, για το σύνολο των φορολογουμένων.

Στόχος του έργου, είναι να βοηθήσει κάθε μικρή επιχείρηση σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκεται να έχει πρόσβαση στις προμήθειες του δημοσίου από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή. Και το κυριότερο θα μπορεί να ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του κάθε διαγωνισμού αλλά και για τις προσφορές που τελικώς επελέγησαν.

Τα κυριότερα οφέλη του είναι τα παρακάτω:

-Μείωση των δαπανών για τις δημόσιες συμβάσεις

-Μείωση κόστους και χρόνου διαδικασίας

-Μείωση κόστους συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τις επιχειρήσεις

-Βελτίωση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις

-Αύξηση της ανταγωνιστικότητας

-Βελτίωση της επικοινωνίας των εμπλεκομένων.

-Πληρέστερη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο.

-Ανοικτό σύστημα προσβάσιμο από όλους

-Ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Σημειώνεται ότι το portal των δημοσίων συμβάσεων είναι το www.promitheus.gov.gr.

Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 
Από το Blogger.