Header Ads

Οι Encardia στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο)

Οι εκδηλώσεις φέτος εστιάζονται στην τέχνη και συγκεκριμένα στην τέχνη της παραδοσιακής γλώσσας «Γκρίκο» την οποία μόνον η ποίηση και η μουσική την κρατούν ζωντανή.
Oι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Η πολιτισμική αυτή σύγκλιση της Ελληνικής και της Λατινικής μουσικής γλώσσας , ακολουθεί την σημειολογία του έτους, καθώς Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται την Προεδρία της Ευρώπης. Ο πολιτισμός όπως αυτός εκφράζεται στην χώρα μας, είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει το Ίδρυμα για την πορεία του, που συμπληρώνει σχεδόν σαράντα χρόνια στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.



Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι μαθητές που θα παραβρεθούν θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν το πρωί ανήμερα του εορτασμού, την προβολή της ταινίας « Η πέτρα που χορεύει » και στην συνέχεια το σεμινάριο στον χορό ταραντέλα από μέλη του συγκροτήματος. Το απόγευμα στις 5:30 στο εκκλησάκι των Αγίων Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ, που φέτος άρχισε και η αγιογράφησή του, θα πραγματοποιηθεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου κκ. Παύλου. Η συναυλία θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ «Σπύρος Αρσένης» στην Κοζάνης στις 7:00 μμ.

Η ακολουθία του όρθρου την επομένη το πρωί, θα ολοκληρώσει το διήμερο εκδηλώσεων του Ιδρύματος για τους Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Από το Blogger.