Header Ads

Πρόστιμα σε διευθυντές σχολείων στην Πτολεμαΐδα

Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα διότι το κράτος κατέβαλε εκπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές των ωρομισθίων και αναπληρωτών καθηγητών. Συγκεκριμένα, έως το 2010, όταν το νομικό καθεστώς άλλαξε, ο διευθυντής κάθε σχολείου ήταν εκκαθαριστής των αποδοχών των ωρομίσθιων και αναπληρωτών καθηγητών που τοποθετούνταν στο σχολείο.
Ουσιαστικά, μόνο βεβαίωνε την εργασία των εκπαιδευτικών και όταν έρχονταν καθυστερημένα τα εντάλματα πληρωμών, πληρώνονταν καθυστερημένα οι εκπαιδευτικοί και οι εισφορές στο ΙΚΑ. Τα σχολεία δεν διέθεταν οργανωμένα λογιστήρια και οι μισθοδοτικές καταστάσεις ωρομισθίων - αναπληρωτών εκδίδονταν με ευθύνη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Oμως, λόγω της εκπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ επέβαλαν πρόστιμα σε διευθυντές, τα οποία καλούνται να πληρώσουν σήμερα.

Hδη, σε σχολεία στη Σκόπελο και την Πτολεμαΐδα έχουν φθάσει σχετικά ειδοποιητήρια. Η ΟΛΜΕ, με επιστολή της προς τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ζητεί να λυθεί το πρόβλημα.

kathimerini.gr/το είδαμε στο kozan.gr
Από το Blogger.