Νεα Πτολεμαιδας

Rss - Νέα ΠτολεμαΐδαςEpikoinonia me Nea PtolemaidasYoutube Nea PtolemaidasTwitter PtolemaidaFacebook Ptolemaida

31/3/13

Ρώσοι μαφιόζοι απειλούν τους Κυπρίους - «Ή τα λεφτά μας ακέραια ή κρεμασμένοι»

Στο στόχαστρο μαφιόζων έχουν βρεθεί δικηγόροι, τραπεζίτες και πολιτικοί στην Κύπρο που διαχειρίστηκαν ρωσικά κεφάλαια.
Διάβασε περισσότερα

Γεμάτο για μια ακόμα φορά το Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα

Για δεύτερη φορά πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας την Παρασκευή 29 Μαρτίου από συμπολίτες μας που παρακολούθησαν το έργο ΚωμΟδύσσεια της "Θεατρικής Συντροφιάς Πτολεμαΐδας".
Όλοι οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της ¨Θεατρικής Συντροφιάς¨ έδωσαν όλο τον εαυτό τους και σε αυτή την παράσταση στηρίζοντας με ενθουσιασμό το έργο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Διάβασε περισσότερα

30/3/13

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Πανελλαδική συνάντηση Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες»

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η B’ Πανελλαδική συνάντηση Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες». Πρωτοβουλίες πολιτών από 25 διαφορετικές πόλεις της χώρας, αλλά και πολλοί παραγωγοί, συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στην πρωτεύουσα της Πιερίας, με στόχο την οργάνωση του κινήματος το οποίο έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Διάβασε περισσότερα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… (Του Γιάννη Παπαϊορδανίδη)

Κύριε Περιφερειάρχη
Το ζήτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, φαίνεται πως έλαβε αίσια έκβαση. Το στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε είναι η εδραίωση της παρουσίας του και η ουσιαστική του ένταξη στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της ΠΔΜ.
Το momentum ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαθεί.
Διάβασε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξήθηκαν τα εμφράγματα λόγω κρίσης

Αύξηση 20% στην προσέλευση ατόμων με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε επείγουσα αγγειοπλαστική, καταγράφεται στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Διάβασε περισσότερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σκέψεις και ιδέες αντάλλαξε ο Δακής για την Ισότητα των φύλων

Σκέψεις και ιδέες αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στη Βέροια, με τίτλο: "Ενθάρρυνση και υποστήριξη των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο."
Διάβασε περισσότερα

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!To ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλέμπορων.
Διάβασε περισσότερα

«Παραμένει το Πανεπιστήμιο» λένε οι 5 Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουν την κυβέρνηση

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.
Διάβασε περισσότερα

Θεατρική παράσταση το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα - Δείτε ποια

Ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της πρόληψης, σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, όπου η θεατρική ομάδα εφήβων του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά: «Ιφιγένεια…εν Μαύροις». Την επιμέλεια του έργου και τον συντονισμό της ομάδας ανέλαβαν η Φωτεινή Βύρλιου, φιλόλογος και ο Δημήτρης Πενέκελης, ψυχολόγος.
Διάβασε περισσότερα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μένει αυτοδιοίκητο

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε στο facebook ότι το Πανεπιστήμιο μένει αυτοδιοίκητο στην Δυτική Μακεδονία.
Διάβασε περισσότερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σύλληψη πέντε ατόμων στην Πτολεμαΐδα

Στις 28-03-2013 το βράδυ, στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (δύο 31χρονους και έναν 30χρονο) και δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας (25 και 28 χρονών) για πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και έναν 16χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών.
Διάβασε περισσότερα

29/3/13

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
29.03.2013 Αιτιολογική Έκθεση
Η χωροθέτηση και δημιουργία υδατοδρομίων, παρά την περιορισμένη σχετικά μεταφορική τους απόδοση, μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη των νησιωτικών ιδιαίτερα περιοχών, αφενός συμβάλλοντας στη βελτίωση της προσπελασιμότητας και επομένως στην άρση της νησιωτικής απομόνωσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών των νησιωτικών πληθυσμών, αφετέρου συμβάλλοντας στο αναγκαίο μεταφορικό έργο για την εξυπηρέτηση κυρίως της τουριστικής κίνησης.
Διάβασε περισσότερα

Απέχουν από τα μαθήματα στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού

«Η Γ. Συνέλευση των φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-3-2013, αποφάσισε την αποχή των φοιτητών από τα μαθήματα μέχρι και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013.
Διάβασε περισσότερα

ΕΡΤ: Απεργία - διαμαρτυρία για λογοκρισία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε νέα απεργία στην ΕΡΤ3 (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα) και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη, διαμαρτυρόμενο για την ενέργεια της ΕΡΤ ΑΕ να ασκήσει λογοκρισία σε ρεπορτάζ συναδέλφου στην Αθήνα.
Διάβασε περισσότερα

Πρόγνωση καιρού - Αρκετές βροχές και καταιγίδες

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα τις ερχόμενης εβδομάδας, αρκετές βροχές καθώς και καταιγίδες έχει το μενού. Αναλυτικά:

Δείτε το βίντεο
Διάβασε περισσότερα

ΔΕΥΑ Εορδαίας.:Έκτακτη συνεδρίαση

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Εορδαίας) την Δευτέρα 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 10:00 π.μ. για να συζητηθούν τo παρακάτω θέμα:
Διάβασε περισσότερα

‘Τζαζ αναχώρηση’ των ‘point 2+2 από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Μια ‘τζαζ αναχώρηση’ ήταν η συναυλία των “POINT 2+2” , για όσους είχαν επιλέξει το αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη στις 27 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Το πολιτισμικό συναπάντημα των συνθέσεων και των αυτοσχεδιασμών του Χρήστου Ραφαηλίδη, των πειραματικών τζαζ συνθέσεων του κ. Σταύρου Λάντσια σε μουσικές Σοπέν και Μπάχ, της σύνθεσης του Πέτρου Κλαμπάνη στο ‘Θαλασσάκι’, και των βραζιλιάνικων τραγουδιών της Κατερίνας Πολέμη, ήταν ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον
Διάβασε περισσότερα

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών ως εξής:
Διάβασε περισσότερα

Μεταφέρεται η αργία της ΠρωτομαγιάςTη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο...
Διάβασε περισσότερα

Σχέδιον Αθηνά: Ο Βοσκόπουλος προτείνει να παραιτηθούν όλοι (βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχης) !

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Διάβασε περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: Συνέντευξη τύπου για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Επιτροπή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6:30μ.μ. στα γραφεία του κόμματος. Η συνέντευξη θα δοθεί ενόψει της εκδήλωσης-συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εισηγητή το βουλευτή του κόμματος Γ. Σταθάκη υπεύθυνο του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Διάβασε περισσότερα

Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση τοπικών προϊόντων

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και από ώρες 9:30 έως 13:00, τρία (3) σχολεία θα επισκεφθούν την έκθεση τοπικών προϊόντων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο και το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Κοζάνης και την α/βαθμια και β/βαθμια εκπαίδευση της Περιφερειακής μας Ενότητας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας και να γνωρίσουν τα τοπικά και εν γένει Ελληνικά προϊόντα που παράγουν, συσκευάζουν και διακινούν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Διάβασε περισσότερα

Ας γίνουμε Φάρος Ελπίδας!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013... Από το μεγάφωνο καλούν την επιβίβαση της πτήσης για Χανιά... Τον ΣΕΑ Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” θα εκπροσωπήσουν δύο νέα παιδιά, η Κάκη Τσαουσίδου, υπεύθυνη νεολαίας και ο Δημήτρης Ζιούζιος, από τους δραστήριους νέους του συλλόγου.
Διάβασε περισσότερα

Επιστροφή φόρου σε 330.000 επαγγελματίες και επιχειρήσειςΜε εγκύκλιο εξπρές το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει «ανάσα» σε πάνω από 330.000 επιτηδευματίες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις) που περιμένουν με αγωνία την επιστροφή φόρου όπως είναι για παράδειγμα ο Φόρος Προστιθέμενης αξίας.
Διάβασε περισσότερα

Νοσοκομεία στη διαχείριση των δήμων προτείνει ο υπουργός Υγείας!

Μια πρόταση για έναν νέο τρόπο διαχείρισης των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, την οποία διετύπωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στον δήμαρχο Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη, φαίνεται ότι βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης στα κυβερνητικά επιτελεία.
Διάβασε περισσότερα

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η σύμβαση για την Πτολεμαΐδα 5

Με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων μετόχων και σε πανηγυρικό κλίμα, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαϊδα 5″ της ΔΕΗ.
Διάβασε περισσότερα

Σύλληψη δύο διακινητών για μεταφορά μεταναστών

Χθες (28-03-2013) το βράδυ στον κόμβο Μανιακών - Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς , συνέλαβαν δύο (2) άτομα, έναν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και έναν 46χρονο ημεδαπό για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Διάβασε περισσότερα

Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την υπερψήφιση της τροπολογίας

Στις 28 Μαρτίου 2013 εισήχθη στην ολομέλεια της Βουλής προσθήκη- τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο Νόμου «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», και υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές, ένας εκ των οποίων ήμουν και εγώ.
Διάβασε περισσότερα

Επαγγελματίες Οδηγοί Ν. Κοζάνης: Εκλογές σωματείου
Η Εφορευτική Επιτροπή του Σωματείου Επαγγελματίες Οδηγοί Ν. Κοζάνης καλεί όλα τα μέλη του Σωματείου να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του Σωματείου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης και την Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθούν όπως παρακάτω:
Διάβασε περισσότερα

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: «Καλά ξεμπερμέματα» σε Αναρράχη και Νεστόριο

-ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ”
-Τρίτη 2 Απριλίου στην Αναρράχη και Σάββατο 6 Απριλίου στο Νεστόριο
Διάβασε περισσότερα

Ταινία τεσσάρων αστέρων την Τετάρτη στην Πτολεμαΐδα

Την ταινία «Σώος και αβλαβής» φέρνει η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013.
Διάβασε περισσότερα

«Συμφέρουσα για τη Γερμανία και όχι για την Ελλάδα η Πτολεμαΐδα 5»

Αντιγράφουμε από την Ελευθεροτυπία:
Συμφέρουσα για τη Γερμανία και όχι για την Ελλάδα είναι «η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5».
Διάβασε περισσότερα

Kailaristas: Συνάντηση για τις επόμενες δράσεις - «Let's do it Ptolemaida!»

 Ανακοίνωση:
«Σημερα Παρασκευη 29/03/2013 και ώρα 21:00 οι Kailaristas συγκεντρονομαστε στην καφετερια La Vita B.Σοφιας Πτολεμαιδα,για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.Και την δράση της ημέρας Let's do it Greece-Let's do it Ptolemaida!!!
Διάβασε περισσότερα

Βγήκαν οι νέες τιμές στα φάρμακα! Ποια γίνονται πιο ακριβάΠιο βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι ασθενείς για εκατοντάδες φάρμακα καθώς γνωστοποιήθηκαν από το υπουργείο υγείας οι λεγόμενες ασφαλιστικές τιμές που αποτελούν το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τις φαρμακευτικές θεραπείες. Συνολικά 753 φάρμακα πρέπει να πληρώνουμε πιο ακριβά καθώς υπάρχει διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής. Δείτε παραδείγματα και επιβαρύνσεις
Διάβασε περισσότερα

«Η αγροτική ανάπτυξη στο Βαρυκό»: Ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βαρυκό, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Κυριακή 31/03/2013, στις 18:30 με θέμα:

Η αγροτική ανάπτυξη στο Βαρυκό
Διάβασε περισσότερα

Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων – Παράταση συμμετοχής επιχειρήσεων Ν. ΚοζάνηςΣύμφωνα με την νέα Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) με ισχύ από 23 Οκτωβρίου 2012, δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ). Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του προγράμματος είναι η τήρηση των όρων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων – υπηρεσιών και η προστασία του καταναλωτή.
Διάβασε περισσότερα

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σκότωσαν 2 αρκουδές στα Γρεβενά

http://1.bp.blogspot.com/-KyAeBXwKP-E/UVRX8HA_FDI/AAAAAAABy7Y/BePdO62XPJM/s1600/P3284454.JPG
Από το star-fm.gr
Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Γρεβενά, στον δρόμο προς την Κυρακαλή, λίγα μόλις μέτρα από το «πηγάδι του Μιμή», πριν από μερικές μέρες, αγρότης που κινούνταν στην περιοχή, είδε να κείτονται νεκρές, (σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη) δύο αρκούδες.
Διάβασε περισσότερα

Επιδημία έγινε η "λαθρο-επέμβαση" στους μετρητές της ΔΕΗ!Μορφή επιδημίας παίρνει το τελευταίο διάστημα η δράση κυκλωμάτων που έναντι αμοιβής επεμβαίνουν στους μετρητές της ΔΕΗ και μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων στο 1/3 της πραγματικής κατανάλωσης. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το Εθνος, έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 300 περιπτώσεις ρευματοκλοπής από την αρχή του χρόνου, με την απώλεια εσόδων για την επιχείρηση να υπολογίζεται πως προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Διάβασε περισσότερα

Το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. ως υπεύθυνου για την υλοποίηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», περιήλθε στην αντίληψή μας ότι κατόπιν εντολής του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.) προς όλες τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα, σταμάτησε η κατάθεση νέων αιτήσεων και το Πρόγραμμα αναστέλλεται για τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Διάβασε περισσότερα

Δείτε τους κατωτάτους μισθούς στις άλλες χώρες και τη θέση της Ελλάδας με τα 586€Την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για τους κατώτατους μηνιαίους μισθούς. Από το Λουξεμβούργου των 1.801 έως τη Λετονία των 132 ευρώ. Οι μισθοί είναι μεικτοί και καταγράφηκαν το α’ εξάμηνο 2012.
Διάβασε περισσότερα

Ski Cross στη Βίγλα την ΚυριακήΤον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ski cross ανοιχτής συμμετοχής προκήρυξε η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου.
Διάβασε περισσότερα

Κύρωση δασικών χαρτών για Ολυμπιάδα - Περδίκκα - Άγιο Χριστόφορο

Ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, οι τρεις (3) πρώτοι δασικοί χάρτες σε επίπεδο διοικητικών ορίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μπαίνουν στο τελικό στάδιο για την οριστική τους ισχύ μετά και την υπογραφή κύρωσης τους από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη.
Διάβασε περισσότερα

Η ΚωμΟδύσσεια επανέρχεται στην Πτολεμαΐδα

Η ΚωμΟδύσσεια επανέρχεται στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στις 9 το βράδυ την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στις 8,30μμ.
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στηρίζει το έργο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνοντας την παράσταση.
Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους τρόφιμα για την στήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Διάβασε περισσότερα

Μποδοσάκειο: 2η Νοσηλευτική Διημερίδα

Η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σας προσκαλεί στη 2η Νοσηλευτική Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Μαρτίου 2013 στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Ioannou Resort στην Πτολεμαϊδα με θέμα «Με τελικό στόχο την υγεία».
Διάβασε περισσότερα

28/3/13

Κέρδη είχε η ΔΕΗ το 2012!

Επιστροφή στα κέρδη για τη ΔΕΗ το 2012. Τα καθαρά της επιχείρησης διαμορφώθηκαν στα 30,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 148,9 εκατ. ευρώ το 2011. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 5,8 εκατ. ευρώ ή 0,025 ευρώ ανά μετοχή.
Διάβασε περισσότερα

Γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά; (άρθρο Ευγενίας Ουζουνίδου)

Της Ευγενίας Ουζουνίδου*
Μετά το πρώτο και ηχηρό «όχι» των Κύπριων πολιτών, αποτέλεσμα κυρίως των αυθόρμητων λαϊκών αντιδράσεων, η Κυπριακή πολιτική ηγεσία αναδιπλώθηκε ατάκτως μπροστά στους χυδαίους εκβιασμούς των ευρωπαίων και του γερμανικού άξονα.
Διάβασε περισσότερα

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην Πτολεμαΐδα

Ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31/03/13, ώρα 19:00μμ στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, στην εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγικό αναλυτή Καλεντερίδη Σάββα.
Διάβασε περισσότερα

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/4/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:
Διάβασε περισσότερα

Ενημέρωση στην Πτολεμαΐδα για τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κυριακή 31/03/2013 και ώρα 11.30 π.μ.
 Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερομένους

Διάβασε περισσότερα

Οι Οικολόγοι ζητούν να μην προχωρήσει η κατασκευή της «Πτολεμαΐδας 5»!

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων:
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουμε την ευνοϊκή χρηματοδότηση της βρώμικης λιγνιτικής μονάδας από τη Γερμανική κυβέρνηση και τονίζουμε ότι η κατασκευή της θα υπονομεύσει τους εθνικούς στόχους για το κλίμα και τις ΑΠΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επικυρώσει τη σύμβαση κατασκευής
Διάβασε περισσότερα
Από το Blogger.
-