Header Ads

Απλοποίηση της αδειοδότησης εγκαταστάσεων εκτροφής γουνοφόρων ζωών

Απλοποίηση της διαδικασίας λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων επιφέρει η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.



Η τροποποίηση της ΚΥΑ αποσκοπεί στην προσαρμογή των διαδικασιών αδειοδότησης των εκτροφών γουνοφόρων ζώων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγής και του εμπορίου, προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η οικονομική δραστηριότητα. Οι αλλαγές αυτές επήλθαν κατόπιν διαβούλευσης του Αναπληρωτή Υπουργού και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής με εκπροσώπους των γουνοπαραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας και βουλευτές της περιοχής.

Συγκεκριμένα, με την τροποποιημένη ΚΥΑ:

Δίνεται η δυνατότητα παράτασης της προσωρινής άδειας εγκατάστασης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στους εννέα (9) μήνες (από τρεις (3) έως σήμερα).
Οι παραγωγοί μπορούν να εγκαθιστούν εντός της κτηνοτροφικής τους εγκατάστασης το ζωικό κεφάλαιο πριν την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και εφόσον είναι σε ισχύ η προσωρινή άδεια.

Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στηρίζουμε στην πράξη την ελληνική γουνοποιία, έναν από τους πλέον εξωστρεφείς κλάδους της πρωτογενούς μας παραγωγής. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των γουνοπαραγωγών απλοποιούμε τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Θέλουμε οι παραγωγοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, να φτιάξουν σωστές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος στενών χρονοδιαγραμμάτων που δεν εξυπηρετούν ούτε την ποιοτική παραγωγή ούτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας».
Από το Blogger.