Header Ads

Νομαρχιακή συνδιάσκεψη αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 15-12-14 η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Νομαρχιακής Ενότητας Κοζάνης, τόσο για την εκλαΐκευση των πολιτικών θέσεων του Κόμματος, όσο και για την εξειδίκευση των πολιτικών μας προτάσεων για τα κρίσιμα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές του σαραντάχρονου δικομματισμού και των μνημονιακών κυβερνήσεων.


Στη συνδιάσκεψη διαπιστώθηκε ότι:

· Επανεργοποίηθηκαν οργανώσεις με τη βοήθεια των προσυνεδριακών διαλόγων, όπως αυτές των Σερβίων-Βελβενδού, Βοΐου, Ελίμειας και Αιανής και βεβαίως αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι οργανώσεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

· Διεκπεραιώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προσυνεδριακές διαδικασίες, από άποψη συμμετοχής και δραστηριοποίησης μελών του κόμματος, με τη διακίνηση όλων των ιδεολογιών και πολιτικών εκφράσεων μέσα από τις σχετικές εισηγήσεις.

· Ενισχύθηκαν και συντονίστηκαν οι προσπάθειες για την ανάπτυξη των ορανωμένων δυνάμεων του κόμματός μας σε όλες τις κομματικές δράσεις. (αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές, δράσεις αλληλεγγύης, όπως στο βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις διαθεσιμότητες καθηγητών, σχολικών φυλάκων κ.α. Κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο κλπ.) καθώς και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

· Σημειώθηκαν αξιόλογες επιτυχίες στην παρέμβασή μας στον συνδικαλιστικό χώρο, όπως της εκπαίδευσης, με νίκες των συνδυασμών που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ .

· Διοργανώθηκαν και διεκπεραιώθηκαν εκδηλώσεις , ομιλίες με κεντρικά στελέχη του κόμματος, με μεγάλη συμμετοχή μελών, φίλων αλλά και πολιτών που παρακολουθούν τη δράση μας, όπως:

-για την Παιδεία με τον σύντροφο Τ. Κουράκη,

-για τους επαγγελματοβιοτέχνες με τον σύντροφο Γ. Σταθάκη

- για τα οργανωτικά καθώς και για τη συγκρότηση προσωρινού Περιφερειακό Συμβουλίου με το γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα

-για τα αυτοδιοικητικά , με τους συντρόφους Π. Σκούτα, και Σ.Τζώκα, υπεύθυ-νους του τμήματος αυτοδιοίκησης , εξειδικεύοντας, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προγραμματικά κείμενα για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

· Με επιτυχία δρομολογήθηκαν και εξελίσσονται διαδικασίες για τη συγκρότηση συνδυασμών για τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων-Βελβενδού, Βοΐου, προσπάθειες που θα ολοκληρωθούν με την επιλογή υποψηφιοτήτων με βάση τις πολιτικές μας αρχές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ, όσον αφορά στο δήμο Κοζάνης, επαναβεβαιώθηκε η συνεργασία μας με την τοπική κίνηση «ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

Διαπιστώθηκαν όμως και οι δυσκολίες και οι εγγενείς αδυναμίες στην υλοποίηση όλων των καθηκόντων που έχουν αναλάβει το όργανά μας, δυσκολίες που οφείλονται τόσο σε καθαρά αντικειμενικούς λόγους που δημιουργεί το ζοφερό κλίμα των ανελέητων μνημονιακών πολιτικών, όσο και στη χυδαία αντι -ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. που καλλιεργούν φόβο και δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αυτό το κλίμα θα το αλλάξουμε.

Ιδιαίτερης σημασίας στην τωρινή συγκυρία κρίθηκαν τα παρακάτω 7 σημεία, τα οποία το κόμμα προβάλλει τόσο κεντρικά όσο και στην περιοχή μας.

- Τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

- Οι διαδικασίες ακύρωσης των μνημονίων, διαχείρισης του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεων

- Η προστασία της εργασίας, των θεμελιωδών δημόσιων, κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος

- Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης

- Το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο παραγωγικής ανασυγκρότησης

- Η πολιτισμική αναγέννηση

- Η εμβάθυνση της δημοκρατίας και ο δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος

Αυτά τα 7 σημεία θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος και στις επερχόμενες εκλογές (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, βουλευτικές), με όποια σειρά κι αν γίνουν ,ώστε τα αποτελέσματα των εκλογών να οδηγούν στην ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και στην άνοδο της αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα και η πολιτική απόφαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης .

Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Κοζάνης
Από το Blogger.