Header Ads

Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π.: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Εορδαίας Σοφοκλή Σιδηρόπουλου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. θεωρεί απαράδεκτες τις θέσεις που εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο στις 3/12/13, ο Αντιδημάρχος κ. Σιδηρόπουλος Σοφοκλής, χωρίς καμία αρμοδιότητα και γνώση, θέσεις που προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Διοικήσεις και τους εργαζομένους των δημοτικών επιχειρήσεων, που έχουν αρμοδίως και την ευθύνη για την λειτουργία τους.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το ψήφισμα συμπαράστασης προς τις δυο επιχειρήσεις (Δ.Ε.ΤΗ.Π. και Δ.Ε.Υ.Α.Ε.) , στην αγωνία όλων να μην υποστεί η πολύπαθη πόλη μας άλλο ένα κτύπημα από την κατάργηση και διάλυση οργανισμών, με θράσος, περιφρόνηση σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δικαστηρίων και πλήρη αναλγησία, ο κ. Σιδηρόπουλος στράφηκε εναντίον των δημοτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, με θέσεις περί συγχώνευσης και εναντίον προσφυγών των εργαζομένων, που δεν τιμούν την θέση που του εμπιστεύθηκε ο Δήμος μας .

Αλήθεια , δεν γνωρίζει ο επί τρία χρόνια Αντιδήμαρχος στον Δήμο Εορδαίας ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε από το 2011 να παραμείνουν η Τηλεθέρμανση και η ΔΕΥΑΕ ως αυτόνομες επιχειρήσεις και προσάρμοσε με απόφασή του το καταστατικό της ΔΕΤΗΠ;

Αλήθεια , δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Σιδηρόπουλος ότι οι αναφορές του σε συγχωνεύσεις και προστασία των εργαζομένων από απολύσεις κλπ. στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις είναι εντελώς ανυπόστατες και βλαπτικές; Ή μήπως αυτό επιδιώκει; Αλήθεια πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ο Αντιδήμαρχος ένιωθε εργαζόμενος;

Αλήθεια δεν έμαθε ο κ. Σιδηρόπουλος, τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση , ότι η συνένωση επιχειρήσεων είναι μεν πολιτική απόφαση, θα πρέπει όμως να στηρίζεται σε οικονομοτεχνικές μελέτες και σε μελέτες βιωσιμότητας ; Εξακολουθεί να αγνοεί,– γιατί άραγε; - τα αρνητικά αποτελέσματα των μελετών του 2008, σχετικά με την συνένωση των δυο επιχειρήσεων; Και θυμήθηκε τώρα που απειλούμαστε με διάλυση να ξαναμιλήσει για συγχωνεύσεις;

Βεβαίως ο κ. Σιδηρόπουλος, όπως και κάθε πολίτης, μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του, θα πρέπει όμως να γνωρίζει, μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά και κατέχοντας θεσμική θέση, ότι ο λόγος του θα πρέπει να έχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τεκμηρίωση και να έχει σχέση με το ΘΕΜΑ που συζητείται. Αλλιώς ασκεί φθηνό λαϊκισμό ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Ο κ. Σιδηρόπουλος στράφηκε με χυδαιότητα εναντίον των εργαζομένων και τους λοιδόρησε, επειδή κατέφυγαν , ως όφειλαν, στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να μην υποστούν και άλλες περικοπές. Σαν μια τοπική Τρόικα στο Δήμο Εορδαίας, αποκάλεσε τον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων «δικαστικά τερτίπια».

Όμως, το να δικαιώνονται οι εργαζόμενοι από τα δικαστήρια της Ελλάδας είναι μία νίκη στον αντιμνημονιακό αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων και της επιβίωσής τους.

Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ψέματα ότι οι μισθοί μας δεν υπέστησαν μειώσεις, γιατί, ενώ είμαστε Ν.Π.Ι.Δ. που δεν ανήκουμε και ΔΕΝ χρηματοδοτούμαστε από το δημόσιο, υποστήκαμε περικοπές μισθών ύψους 1.018.672 ευρώ (2010-2012) και ποτέ στην ιστορία της επιχείρησής μας οι μισθοί μας δεν ξεπέρασαν το 47% των δαπανών της επιχείρησης.

Αν ο κ. Σιδηρόπουλος, με τη θέση του στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια, έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, για εμάς τους απλούς εργαζόμενους αυτό αποτελεί καθημερινό πεδίο διεκδίκησης.

Κύριε Σιδηρόπουλε οι δημότες μας , οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης (και όχι εσείς) γνωρίζουν ότι εδώ και μια 20ετία:

Οι εργαζόμενοι (και όχι εσείς) αντιμετωπίσαμε με αυτοθυσία τις κρίσεις της Τηλεθέρμανσης, όταν πάθαινε βλάβες η ΔΕΗ και δεν ξέραμε αν θα ζεσταθεί η πόλη κι αν θα πληρωθούμε και πότε

Οι εργαζόμενοι (και όχι εσείς) δημιουργούμε πλεονάσματα, προς όφελος των κατοίκων και της ανάπτυξης της περιοχής

Εμείς, με την Διοίκηση και τον Δήμο μας (και όχι εσείς) επενδύουμε κάθε χρόνο μεγάλα ποσά για επεκτάσεις, συντηρήσεις και νέες συνδέσεις και δημιουργούμε θέσεις εργασίας

Εμείς, με την Διοίκηση και τον Δήμο μας (και όχι εσείς) διατηρούμε τα τιμολόγιά μας στα χαμηλότερα επίπεδα της χώρας, προστατεύουμε έμπρακτα το οικογενειακό εισόδημα και συμβάλλουμε στην τεράστια μείωση των δαπανών του Δήμου μας για την θέρμανση των δημοτικών κτιρίων.

Κύριε Σιδηρόπουλε,

Οι εντυπώσεις που δημιουργείτε, με ψευδή στοιχεία, είναι ύποπτες και επικίνδυνες.

Ας αναλογιστείτε –έστω και τώρα-τις ευθύνες σας και ας αλλάξετε επιτέλους ρότα, γιατί οφείλετε να γνωρίζεται και όχι να παπαγαλίζετε.



ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Από το Blogger.