Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Το Υπουργείο αποδομεί τον σιδηρόδρομο προκειμένου να τον ξεπουλήσει

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, Κας ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Ραχήλ Μακρή: «Το Υπουργείο αποδομεί τον σιδηρόδρομο απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να τον ξεπουλήσει»
Η Τομεάρχης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή συναντήθηκε την Δευτέρα, 2/12/2013 με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Η κα Μακρή διαμήνυσε ότι η παρουσία της στα πλαίσια ενημέρωσης των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη στην υποστήριξη των υγιών προσπαθειών διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος του οργανισμού, αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. "Σήμερα δεν είμαι κοντά σας για να υποστηρίξω μια συνδικαλιστική ή συντεχνιακή θέση εργαζομένων που διεκδικούν χρήματα και μόνο από τα δημόσια ταμεία, είμαι δίπλα σας γιατί αναγνωρίζω τις αγωνίες σας και τους αγώνες σας για την διασφάλιση του δημοσίου αγαθού που λέγεται Ελληνικός Σιδηρόδρομος Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε ενάντια στον υγιή ανταγωνισμό και στην επιχειρηματικότητα, είμαστε όμως ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Η κα Μακρή αρχικά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε την βουλευτή για τα προβλήματα του ομίλου. Εν συνεχεία η κα Μακρή και ο Γραμματέας Συνδικαλισμού των ΑΝ.ΕΛΛ κος Ευάγγελος Καλλέργης, συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων και Σωματεία εργαζομένων του ΟΣΕ.
Ο εκπρόσωποι των εργαζομένων της ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η "σαλαμοποίηση" του οργανισμού σε εταιρίες και η ιδιωτικοποίησή τους μέσω ΤΑΙΠΕΔ, οι επερχόμενες απολύσεις σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμοδίου Υπουργού, καθώς επίσης και η δυσκολία λειτουργίας της επιχείρησης λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού υπό την δαμόκλειο σπάθη των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, παρόλο που η επιχείρηση έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη μείωση του προσωπικού της.

Στα πλαίσια αυτών των συνομιλιών η κα Μακρή ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπως αυτές διαμορφώθηκαν και επικυρώθηκαν από τον Εθνικό Συμβούλιο και βρίσκονται ανηρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα.
Επίσης η κα Μακρή ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πρόσφατη συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρουσία και Ευρωβουλευτών.
Στα πλαίσια της συζήτησης αυτής η κα Μακρή απευθυνόμενη στους Έλληνες ευρωβουλευτές τόνισε τα εξής:
Η συζήτηση για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1980, υλοποιείται βάσει της απόφασης 661/2010 της Ε.Ε.
Η ιδέα των διευρωπαϊκών δικτύων είναι καλή και βέβαια θεμιτή, ωστόσο όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι έκαναν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις για να υλοποιήσουν αυτή τη συμφωνία. Έκοψαν τα διεθνή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να την ξεπουλήσουν, χαρίζουν τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ φτιάχνουν τέρατα στην Πάρο τα οποίο ούτε καν χρειάζονται, υποστηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά τις οδικές μεταφορές παρόλο που κοστίζουν πολλαπλάσια σε πόρους και περιβαλλοντική επιβάρυνση έναντι των σιδηροδρομικών. Έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους φορτηγών στην Ευρώπη και το Υπουργείο εθελοτυφλεί επιβάλλοντας μόνο φόρους στους αυτοκινητιστές. Δημιουργεί ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές, αποδομεί τον σιδηρόδρομο απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό μετατάσσοντας μηχανοδηγούς σε τραυματιοφορείς προκειμένου βέβαια να τον ξεπουλήσει. Εν κατακλείδι καταστρέφει, τις μεταφορές της χώρας.
Συμφωνούμε να συζητήσουμε το νομικό πλαίσιο των διευρωπαϊκών δικτύων, αλλά είναι αστείο να το αναθέτουμε στην παρούσα πολιτική ηγεσία των κομμάτων της Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμα και σ' αυτές τις ίδιες τις συζητήσεις του Κανονισμού συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς που αμφιβάλλουμε αν γνώριζαν καν την αγγλική γλώσσα>>.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στον όρκο μας να προασπίζουμε τη δημόσια περιουσία προειδοποιούμε την Συγκυβέρνηση ότι θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθειά για εκποίηση και εκχώρηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.



Από το Blogger.