Header Ads

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12/2013, 11:00π.μ



Άνεργη, άνεργε
Η επίσημη ανεργία καταγράφεται στο 27,3 % .Στους νέους ηλικίας μέχρι 25 χρονών είναι πολύ μεγαλύτερη φτάνοντας στο 58%.Την ίδια ώρα προετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα οξύνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Απολύσεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κλείσιμο οργανισμών, διαθεσιμότητες. Στην περιοχή μας η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα οξύνει το πρόβλημα μιας και θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο προχωράει σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων εκβιάζοντας με απολύσεις ή απολύει εργαζόμενους και προσλαμβάνει στην θέση τους άλλους με τον κατώτερο μισθό της ΕΓΣΣΕ, 4ωρίτες με 300 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργεί πεδίο για μεγαλύτερη κερδοφορία. Στις κατασκευές η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και η επανέναρξη ορισμένων μεγάλων έργων στους οδικούς άξονες που είχαν σταματήσει επειδή οι μεγαλοεργολάβοι διεκδικούσαν και τελικά πήραν καλύτερα συμβόλαια, θα γίνει με χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους και με λιγότερους εργαζόμενους από όσοι ήταν πριν σταματήσουν οι εργασίες. Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στο σύνολο των κλάδων. Το επόμενο διάστημα θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα μεταφέρουν την παραγωγή σε άλλες χώρες. Η απελευθέρωση των απολύσεων θα οξύνει περισσότερο το πρόβλημα της ανεργίας. Η ανεργία εμφανίζεται το ίδιο οξυμμένη και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες όπως η Ισπανία, Πορτογαλία επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση μας ότι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμιά μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Η ανεργία είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος και ως τέτοια θα συνεχίζει να υπάρχει. Σε περιόδους κρίσεως θα οξύνεται και σε περιόδους ανάπτυξης θα ελαττώνεται. Παράλληλα αξιοποιούν την αγωνία χιλιάδων νέων, που οι ίδιοι καταδικάζουν στην ανεργία, για να αποδεχτούν να δουλέψουν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες και μισθό. Τα διάφορα προγράμματα αυτά δεν είναι προσωρινή και έκτακτη λύση. Ήρθαν για να μείνουν, πάνω σε αυτά οικοδομούν τις νέες εργασιακές σχέσεις. Πριμοδοτούν τον εργοδότη και όχι τον άνεργο. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι είναι οι πραγματικά ωφελούμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΕ δίνει 46δις ευρώ σε μονοπωλιακούς ομίλους με τα διάφορα προγράμματα για την « απασχόληση, την κατάρτιση» των νέων ανέργων. Στην Ελλάδα έφτασαν τα 517εκατομμύρια ευρώ οι κοινοτικές επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας των νέων. Ο ΟΑΕΔ εξελίσσεται σε επίσημο κρατικό δουλέμπορο. Δίπλα του μπλέκουν διάφορα αρπαχτικά όπως τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), πλήθος εταιρειών που παρέχουν προσωρινά απασχόληση, οι λεγόμενες εταιρίες υπενοικίασης εργαζομένων, και κάνουν χρυσές δουλειές.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ
Οργανώσου στα ταξικά σωματεία που μπορούν να αποτελέσουν το αποκούμπι σου. Έλα μαζί μας στις επιτροπές ανέργων των σωματείων. Δώσε τη μάχη με τους συναδέλφους εργαζόμενους. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα κανένας μόνος στην κρίση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη. Ο μόνος δρόμος για την επιβίωση της εργατικής τάξης είναι αυτός της οργάνωσης. Να δώσουμε απάντηση σε όσους εκμεταλλευόμενοι την ανεργία προσπαθούν να στρέψουν τους ανέργους ενάντια στους εργαζομένους, ενάντια στους μετανάστες. Προσπαθούν να κρύψουν το ποιος φταίει, στρέφοντας τον έναν εργάτη ενάντια στον άλλο για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια τους. Σε καλούμε να παλέψουμε για :
Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας
Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων
Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
Αύξηση της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις.
Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών.
Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που θα δίνει την δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαθητές-σπουδαστές να δουλεύουν 6ωρο με αποδοχές 8ωρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από την δουλειά με αποδοχές.
Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12/2013, 11:00π.μ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

ΠΑΜΕ Εορδαίας
Από το Blogger.