Header Ads

Οι «Αρχές της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας» παρουσιάστηκαν σε σεμινάριο στα Σέρβια

Ένα μοναδικό σεμινάριο εφαρμοσμένης επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στα Σέρβια, αλλά και όσοι νέοι και υποψήφιοι επιχειρηματίες παραβρέθηκαν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα–σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σερβίων «ΕΡΜΗΣ» και ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» με τίτλο : «Πως να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ικανότητα».


Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να γίνουν γνωστές οι αρχές της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας και να τονωθεί το ενδιαφέρον και η επιχειρηματική διάθεση των επιχειρηματιών, σε μια εποχή που οι οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, η αγορά είναι παγκοσμιοποιημένη, ο ανταγωνισμός εντείνεται, ο δημόσιος τομέας αποδυναμώνεται και η επιχειρηματικότητα προβάλλει ως μοναδική διέξοδος για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές υποδομές του Δήμου, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, κ. Κώστας Κυριακίδης, από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου για θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη δημιουργίας που είναι συνυφασμένη με την έννοια της επιχειρηματικότητας διαχρονικά.

Ο Εισηγητής του σεμιναρίου, Δρ Νέστορας Κολοβός, που διαθέτει πλούσιο επιστημονικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό βιογραφικό και επιδεικνύει σημαντική προσφορά στον τομέα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και την επιχειρηματική διάθεση των επιχειρηματιών και προσέφερε πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες για την εφαρμογή των αρχών της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας, δίδοντας διαίτερη έμφαση στον παράγοντα της ψυχολογίας του επιχειρηματία που προσδιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιτυχία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα παρουσίασε εφαρμοσμένα θέματα επιχειρηματικότητας, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν από την εισηγητή στατιστικές επιτυχίας και χαρακτηριστικά παραδείγματα που γκρεμίζουν τους μύθους και τις προκαταλήψεις που επικρατούν στον χώρο των επιχειρήσεων. Στο δεύτερο μέρος, ακολούθησε ανάλυση σχετικά με το τι σημαίνει «επιχειρηματική ικανότητα». Ακόμα, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην απαρίθμηση και την κατανόηση των χαρακτηριστικών αυτής, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναπτύξουν αυτή την «επιχειρηματική τους ικανότητα».

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε στο ακροατήριο η αναφορά στην ποιότητα της ανθρώπινης σκέψης, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επιτυχημένης δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της δημιουργικής σκέψης και της δημιουργικής δράσης, οι οποίες καθορίζουν την επιτυχία της επιχειρηματικότητας.

Τόσο η επιλογή του θέματος, όσο και ο τρόπος παρουσίασής του ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι και εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα και το περιεχόμενο της ομιλίας, αλλά και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και των εμπορικών–επαγγελματικών Συλλόγων Σερβίων & Βελβεντού για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Από το Blogger.