Header Ads

Γλυπτική Εγκατάσταση του Θάνου Καρώνη

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λ. Πύργου) σας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 στις 20.00, να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της γλυπτικής εγκατάστασης του Θάνου Καρώνη στον χώρο της Βιτρίνας. Η επιλογή της συγκεκριμένης εγκατάστασης εντάσσεται στην πρωτοβουλία της γκαλερί, να παρέχει γόνιμο έδαφος σε έναν διαφορετικό γλύπτη κάθε μήνα, ο οποίος θα διαμορφώνει την βιτρίνα της γκαλερί σε ένα "τοπίο" της δικής του τέχνης. Οι 26 γλύπτες που θα περάσουν από αυτή τους επόμενους 26 μήνες, συναποτέλεσαν το "έμψυχο" υλικό του Θερινού Συμποσίου 2013 της Greek Marble Initiave στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.



Ο τίτλος της εγκατάστασης του Θάνου Καρώνη είναι “13,23 m³, μια εικασία” και συνοδεύεται από την πρόταση “Όταν μια φιλοσοφική ιδέα (η αιώνια επιστροφή/Nietzsche ), μια επιστημονική θέση (το θεώρημα της επανάληψης/Henri Poincaré ) και μια σύγχρονη κοινωνική αντίληψη (η επανάχρηση του υλικού) συναντώνται σε 13.23 m³ για μια σύντομη εικασία της φύσης”.

Η εγκατάσταση είναι θεάσιμη στο κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και το Σάββατο 11.00 – 15.00 που θα είναι ανοικτή η γκαλερί, αλλά, και κάθε άλλη ώρα της ημέρας, αφού πρακτικά βρίσκεσαι κλεισμένη μέσα σε ένα “γυάλινο κουτί”...

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.myro.gr

Από το Blogger.