Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: Πρέπει να υπάρξει ενιαίος ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα

Την ανάγκη να υπάρξει, επιτέλους, ενιαίος ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα καθώς οι αποφάσεις που παίρνονται στον τομέα αυτό έχουν πάντα βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη και την πορεία της, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος , βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης μιλώντας σήμερα απ΄ το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:
Να μην αντιμετωπίζεται κάθε θέμα που αφορά την ενέργεια μεμονωμένα και αποσπασματικά, αλλά μέσα από έναν ενιαίο σχεδιασμό
Με αυτή τη λογική να αντιμετωπιστούν θέματα όπως είναι αυτά της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), των ερευνών των υδρογονανθράκων κ.α.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα θεσμοθετημένο κέντρο που θα βλέπει τον ενεργειακό της σχεδιασμό.
Η ενέργεια έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό, που δεν το έχει κανένας άλλος τομέας της οικονομίας. Οι αποφάσεις που παίρνει κανείς στην ενέργεια, έχουν τρομακτικά μεγάλο συντελεστή αδράνειας. Πρέπει να μετράς, λοιπόν, τι αποφάσεις παίρνεις και να έχεις την υπομονή για τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά. Δεν είναι άμεσης απόδοσης οι αποφάσεις. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αποφάσεων στην ενέργεια. Ουσιαστικά είναι η πιο σκληρή κρατική υπόθεση μετά την Άμυνα.
Το ενεργειακό ζήτημα και ο ρόλος της χώρας, που μπορεί να είναι κομβικός, είναι καταλυτικό ζήτημα».

Από το Blogger.