Header Ads

ΕΣΗΕΜ-Θ: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ

Σαφή στοιχεία εκδικητικότητας περιέχει η νέα επινόηση της κυβέρνησης να καταβάλει πλήρεις αποζημιώσεις μόνο σε μέρος εργαζομένων της ΕΡΤ, επιλεκτικά, μετρώντας την προϋπηρεσία καθενός από το σημείο που την εξυπηρετεί.



Η εξαίρεση όλων των συναδέλφων των οποίων η πραγματική εργασιακή σχέση με την ΕΡΤ αποκαταστάθηκε το 2006 με το ΠΔ 164/2004, καθώς και όσων είχαν νωρίτερα συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν είναι παρά μια ακόμη μεθόδευση για να διχάσει τους εργαζόμενους και μια ακόμη απόδειξη της καταχρηστικής αντίληψης που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση για τον τρόπο που μπορεί να διαχειρίζεται την εξουσία.

Με την ίδια καταχρηστική αντίληψη συνεχίζει την προσπάθεια να συρρικνώσει την ΕΡΤ3 περιορίζοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των εργαζομένων που θα στελεχώσουν τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί επείγουσα ανάγκη να ξεκαθαρίσουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα και οι φορείς της Βόρειας Ελλάδας, που επί χρόνια είχαν τη δυνατότητα να επαληθεύουν καθημερινά στην πράξη την αξία και τη χρησιμότητα της ΕΡΤ3 ως πεδίου ελεύθερης διακίνησης πληροφόρησης και πολιτικού διαλόγου, αν συμφωνούν με την επιχειρούμενη συρρίκνωση του μέσου.

Η διατήρηση ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αριθμό εργαζομένων τουλάχιστον ίδιο με της ΕΡΤ3 και με αυτόνομο ενημερωτικό πρόγραμμα για όλη την περιφέρεια, δεν είναι υπόθεση κάποιων κλάδων εργαζομένων. Είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και το δικαίωμά της στην ενημέρωση, και αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να υπερασπιστεί το δικαίωμα αυτό.

Απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία, στην οποία οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δίνουν την απάντησή τους με το πρόγραμμα που εκπέμπουν από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα επιστρατεύσει όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται απεργιακές κινητοποιήσεις στο ατελές σχήμα με το οποίο η κυβέρνηση προσχηματικά ισχυρίζεται ότι καλύπτει την υποχρέωση να λειτουργεί δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα.

 ΕΣΗΕΜ-Θ
Από το Blogger.