Header Ads

Ανοίγουν 4.413 θέσεις εργασίας – Ποιά είναι τα κριτήρια πρόσληψης

Προσλήψεις σχεδόν 4.500 ανέργων του κλάδου της Πληροφορικής περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη για κοινωφελή πεντάμηνη εργασία σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.Η προκήρυξη που βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο έγκρισή της από το ΑΣΕΠ , έχει ήδη κατανείμει και καθορίσει τις θέσεις ανά δήμο και περιφέρεια, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πρόσκληση για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων από τον ΟΑΕΔ καθώς πρόκειται για το τελευταίο πακέτο θέσεων κοινωφελούς εργασίας για το οποίο οι αιτήσεις θα γίνουν εκτός δραματικό΄απροόπτου πριν κλείσει η χρόνια.


Οι θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους με πτυχίο από Ανώτατα και Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ), με τους πρώτους να έχουν προτεραιότητα στην επιλογή. Οι 4.413 θέσεις που θα προκηρυχθούν διαχωρίζονται ως εξής:

2.199 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες των Δήμων και άλλων δημόσιων οργανισμών, σε οκτώ περιφέρειες και χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση».
2.158 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους και άλλους δημόσιους οργανισμούς αλλά και σε περιφέρειες και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
56 προσλήψεις θα πραγματοποιηούν γιασ καλύψουν αποκλειστικές ανάγκες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Οί άνεργοι όπως είναι φυσικό θα επιλέγονται κατόπιν κριτηρίων και μοριοδότησης,( ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, επίπεδο εκπαίδευσης υποράφοντας συμβάσεις 5 μηνών με καθαρές αποδοχές 490 ευρώτον μήνα για τους πτυχιούχους και 427 ευρώ τον μήνα για τους απόφοιτους Λυκείου.

Τα κριτήρια

Βασικό κριτήριο οριοδότηση αποτελεί ο χρόνος ανεργίας και ειδικάη μακροχρόνια ανεργία πάνω απο 36 μήνες. Σύμφωνα με τα κριτήρια για τους πρώτους 12 μήνες ο άνεργος παίρνει 1 μόριο ανα μήνα για τους ε΄ποεμνους 12 μήνες παίρνει 1,5 μοριο αναμ ήνα και για τους 12 τελευταίους μήνες παίρνει 3 μόρια ανά μήνα. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος ανεργός έχει σύζυγο εγγεγραμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τότε επιδοτείται και με τα μόρια που αναλογούν στον/στην σύζυγό του.

Ως προς το εισόδημα, τα μόρια που μπορούν να εξασφαλίσουν οι υποψήφιοι άνεργοι που υποβάλλοουν αιτήσεις για τις θέσεις κοινωφελούς εγασίας διαμορφώνονται ως εξής:

Για εισοδήματα έως 12.000 δίνονται 30 μόρια
Για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ δίνονται 20 μόρια
Για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ δίνονται 10 μόρια.

Ωςπ προς την ηλικία,τα μόρια που μπορούν να εξασφαλίσουν οι υποψήφιοι άνεργοι που υποβάλλοουν αιτήσεις για τις θέσεις κοινωφελούς εγασίας διαμορφώνονται ως εξής:

Για ηλικίες από 18 έως 29 ετών δίνονται 20 μόρια
Για ηλικίες από 30 έως 54 ετών δίνονται 24 μόρια
Για ηλικίες από 55 ετών και άνω δίνονται 18 μόρια

Τέλος για κάθε ανήλικο παιδί προστίθεται 12 μόρια στο τελικό ποσό.

koolnews
Από το Blogger.