Header Ads

Επιμελητήριο Κοζάνης: Μεγάλο ενδιαφέρον για το σεμινάριο για τα βερεσέδια

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ»



Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια φορά το σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στα εργαλεία είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων (Βερεσέδια)», που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης με μεγάλη συμμετοχή μελών το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2013.
Ο Εισηγητής του σεμιναρίου κ. Ευάγγελος Α. Γιομπλάκης Μ.Β.Α. Σύμβουλος Επιχειρήσεων, κατάφερε και πάλι με σύνθημα «θέλει τρόπο, όχι κόπο», αναφερόμενος σε βασικές μεθόδους της επιστήμης του σύγχρονου Marketing & Management, να μεταδώσει στα μέλη του Επιμελητηρίου που έλαβαν μέρος «πώς είναι εφικτή η δραστική μείωση των ανείσπρακτων υπολοίπων πελατών επιχειρήσεων, μέσω της κατανόησης των μηχανισμών άρνησης και εξοικείωσης με όλα τα διαπραγματευτικά μέσα «πίεσης»».
Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη δομημένη προσέγγιση του εισηγητή στο θέμα, που είθισται οι περισσότεροι επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες να χειρίζονται εμπειρικά, προκάλεσε θετικό προβληματισμό σε όλους, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις άκρως ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ενότητες στις οποίες αναφέρθηκε ο εισηγητής και ήταν οι εξής:
-Ψύχραιμη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του επιχειρηματία- της επιχείρησης να «εισπράττει»,
-Διατήρηση καλών σχέσεων με πελάτες- οφειλέτες,
-Τακτικές προσέγγισης εισπράξεων,
-Χειρισμός δικαιολογιών, προφάσεων ή αντιρρήσεων,
-Οργάνωση χαρτοφυλακίου «βερεσέδων»,
-Τα Νομικά όρια των επιχειρήσεων και η προσφυγή σε υπηρεσίες τρίτων,
-Προοδευτική μείωση κύκλου επανεμφάνισης οφειλών,
- Ομαδικές ασκήσεις- πρακτική τεχνικών.
Ο εποικοδομητικός διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων και ο «βιωματικός» τρόπος παρουσίασης του θέματος από τον εισηγητή οδήγησαν στη δημιουργία θετικών σχολίων για την πρωτοβουλία επαναδιοργάνωσης του από το Επιμελητήριο, το οποίο ξεκίνησε ήδη μια προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του για θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους ικανότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ


Από το Blogger.