Header Ads

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίας προειδοποιεί, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ειδικότερα, από το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 Mποφόρ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο στα βόρεια από 400 μέτρα και στα υπόλοιπα πάνω από τα 600 μέτρα).

Την Τετάρτη οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση με 8 με 10 Mποφόρ.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και σε πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.

Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (6 με 8 βαθμούς).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν την Τρίτη τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων «Ελυρος» και «Λατώ» της ΑΝΕΚ στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν τα δρομολόγιά τους θα εκτελεστούν στις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε, επίσης, ότι λόγω καιρού δεν θα εκτελεστεί ούτε το δρομολόγιο του πλοίου «Πρέβελη» από Ρόδο προς Χάλκη - Πηγάδια - Κάσο - Σητεία - Ηράκλειο.

Επίσης, το πλοίο «AQUA MARIA» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Καβάλα.



ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013):

1. ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 400 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ).

Β) ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-12-2013):

1.ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 8 ΜΕ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200-300 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.
3.ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12-12-2013) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-12-2013) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ. ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
Από το Blogger.