Header Ads

Διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι "δεν κλείνουν" ΡΟΔΑ και ΔΕΥΑ Ρόδου

Δελτίο τύπου Υπουργείου Εσωτερικών

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου και βουλευτών του νομού Δωδεκανήσου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, του προέδρου των Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΡ, του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης Ρόδου «ΡΟΔΑ» και εκπρόσωποι εργαζομένων των δύο επιχειρήσεων.


Θέμα της συνάντηση ήταν τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που έκαναν λόγο για κλείσιμο Δημοτικών Επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι δύο Κοινωφελείς Επιχειρήσεις (ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ).

Πάγια θέση τόσο του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Γιάννη Μιχελάκη όσο και του Αναπληρωτή κυρίου Λεωνίδα Γρηγοράκου, όπως και ολόκληρης της κυβέρνησης είναι ότι όποια δημοτική επιχείρηση σχετίζεται με τις δομές που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική και την Πρόνοια δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης ο κύριος Γρηγοράκος εξέφρασε την άγνοια του για δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου – και όχι μόνο- που κάνουν λόγο για χιλιάδες απολύσεις σε ΟΤΑ. Κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται σε Διαδημοτική Εθελοντική Κινητικότητα, όχι διαθεσιμότητα και στις απολύσεις από τους Δήμους
Από το Blogger.