Header Ads

Εσωτερική κινητικότητα για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μέχρι σήμερα ο κανονισμός της ΔΕΗ δεν επέτρεπε μετακινήσεις προσωπικού παρά μόνο όταν αυτές ήταν αμοιβαίες. Αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό και κάποιες άλλες με τεράστια κενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, με το νέο κανονισμό «μεταθετότητας» που τέθηκε από χθες σε ισχύ ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή ενός είδους εσωτερικής «κινητικότητας» εντός της εταιρείας, ούτως ώστε να καλυφθούν κενά που έχουν εντοπιστεί και δεν
μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.


Ο νέος κανονισμός σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες προς τους εργαζόμενους της εταιρείας χαρακτηρίζεται από διαφάνεια καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα μοριοδοτημένα κριτήρια που αφορούν στην υπηρεσιακή και οικογενειακή κατάσταση του υπαλλήλου ενώ υπάρχει μέριμνα και για τις ευαίσθητες ομάδες προσωπικού.

Στο πλαίσιο της εσωτερικής κινητικότητας της ΔΕΗ λοιπόν θα εντοπίζονται –έχει ήδη γίνει προεργασία και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία– οι υπηρεσίες που για διάφορους λόγους έχουν κενά (συνταξιοδοτήσεις, συνδικαλιστικές άδειες, αποσπάσεις σε πολιτικά γραφεία κλπ).
Στη συνέχεια θα γίνεται ανακοίνωση ότι υπάρχει η συγκεκριμένη θέση που πρέπει να καλυφθεί και θα καλούνται όσοι υπάλληλοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κανείς τότε η εταιρεία θα προχωρά με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει στην κάλυψη του κενού από υπηρεσία που θεωρείται ότι έχει πλεονάζον προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των κενών αλλά και των «υπερστελεχωμένων» υπηρεσιών, καθώς η αλλαγή του κανονισμού μεταθετότητας συμφωνήθηκε ήδη στο πλαίσιο της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2012.

Σημειώνεται ότι η πλευρά της ΔΕΗ υποστηρίζει ότι εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από τον όμιλο είναι μεγάλος (20.030) εντούτοις εξαιτίας του ισχύοντος κανονισμού μεταθετότητας και όχι μόνο, παρατηρούνται κενά σε υπηρεσίες αιχμής για την εταιρεία.

Ο νέος κανονισμός μεταθετότητας ισχύει για το σύνολο του προσωπικού ανεξαρτήτως υπηρεσίας ή θέσης, περιλαμβανομένων και των συνδικαλιστών αλλά και όσων έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή γραφεία.
capital.gr
Από το Blogger.