Header Ads

Βελβεντό Κοζάνης: Είχαν δει τους "Πυρήνες", όμως τους προσπέρασαν!

Ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αστυνομικών με καταζητούμενα μέλη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" έρχεται στη δημοσιότητα, μαζί με το βούλευμα παραπομπής των μελών σε δίκη.


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους στη Νάουσα, τις ώρες που εκείνοι καταζητούνταν, όμως τους άφησαν να φύγουν επειδή δεν αντιλήφθηκαν την ταυτότητά τους.

Το περιστατικό γίνεται ακόμη πιο τραγελαφικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε ήδη προηγηθεί η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους από την ΕΛ.ΑΣ, με την οποία ζητούσαν τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό τους.

Το περιστατικό περιέχεται στο βούλευμα για την υπόθεση της διπλής ληστείας στον Βελβεντό την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακύπτουν από το δικαστικό έγγραφο, δύο από τους αντιεξουσιαστές που κατόρθωσαν να διαφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό στην Κοζάνη μετά τη ληστεία στον Βελβεντό κατευθύνθηκαν στη Νάουσα, όπου έμειναν πιθανόν σε εγκαταλειμμένη κατοικία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε καταθέσεις μαρτύρων, οι δύο καταζητούμενοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συνελήφθησαν αργότερα από "μπλόκο" της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισκέπτονταν συχνά σουπερμάρκετ της Νάουσας στην οδό Δημαρχίας.

Τετ-α-τετ οργάνων της Αστυνομίας με μέλη αντάρτικου πόλης έχει ξανασυμβεί στις περιπτώσεις του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα το 1988, στη συμπλοκή στα Σεπόλια το 1991, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ το 1992 (με μέλη της 17Ν) και στην Αργυρούπολη το 2009 (με μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα").

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, μία πελάτισσα του σουπερμάρκετ όπου έγινε η τυχαία συνάντηση ανέφερε, σε κατάθεσή της στις 22 Φεβρουαρίου 2013, ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχε δει τους δύο νεαρούς αντιεξουσιαστές στον πρώτο όροφο του καταστήματος να μιλούν χαμηλόφωνα και υπέθεσε ότι "ήθελαν να κλέψουν".

Στη συνέχεια, η μάρτυρας ανέφερε ότι "όταν κατέβηκε στο ισόγειο του καταστήματος και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία, αντιλήφθηκε ότι είχε κατέλθει και ο δεύτερος περιγραφείς από την ίδια νεαρός, προσπέρασε τους πελάτες που ανέμεναν για να πληρώσουν, κατευθύνθηκε προς την έξοδο πίσω από τα ταμεία, πλησίασε τη ρεσεψιόν παραπλεύρως της εισόδου - εξόδου. Δίστασε να εξέλθει από το κατάστημα...". Η μάρτυρας πρόσθεσε ακόμη ότι τους παρατήρησε, διότι είχε στο μυαλό της τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που είχε εκδώσει η ΕΛ.ΑΣ αλλά οι αστυνομικοί μάλλον δεν ήταν το ίδιο παρατηρητικοί...

Οπως προκύπτει, οι διστακτικές κινήσεις του αντιεξουσιαστή σχετίζονταν με την παρουσία αστυνομικών στο σημείο, οι οποίοι όμως τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν αντελήφθησαν τίποτα.

Στο δικαστικό βούλευμα για την υπόθεση του Βελβεντού σημειώνεται ότι οι δράστες της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα με λεία 176.000 ευρώ φώναξαν: "Ληστεία γίνεται. Μόνο τα χρήματα θέλουμε, θα τα πάρουμε και θα φύγουμε. Δεν θα πειράξουμε κανέναν".

Όμως, όπως συμπληρώνεται στο δικαστικό έγγραφο, "όταν κάποια πελάτισσα του υποκαταστήματος παραπονέθηκε ότι έχει ασθενή στην οικία της, επέτρεψαν σε όλους τους πελάτες να φύγουν από το υποκατάστημα".

Στη ληστεία των ΕΛΤΑ στην ίδια πόλη, από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, όπου η λεία ήταν 4.020 ευρώ, οι δράστες φέρεται να ενδιαφέρθηκαν μέχρι και για ένα ποσό 2.000 ευρώ σε κέρματα των δύο ευρώ που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο.

Αξια λόγου, τέλος, είναι η αναφορά στο βούλευμα για τη στάση ενός αντιεξουσιαστή. Όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να προσπαθεί να κάψει ένα από τα οχήματα διαφυγής, τους φώναξε: "Μην πείτε στους άλλους ότι έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητο μπροστά σας!..".

news.gr
Από το Blogger.