Header Ads

Συμμετοχή Μιχάλη Παπαδόπουλου στην εκδήλωση για το θεσμό «Αυτοκίνητο του 2014»

Την εκδήλωση για το θεσμό «Αυτοκίνητο του 2014» που διενεργήθη στις 5 Δεκεμβρίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, χαιρέτησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και απένειμε το Βραβείο Οδικής Ασφάλειας στις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κκ. Θεοδοσέλη και Γκουτζιαμάνη, για το εκπαιδευτικό τους έργο στον τομέα της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Στην ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων καθώς και στη συμβολή του νέου στόλου στη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ήδη έρθει σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να παραταθεί το μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και για το έτος 2014.
Ανακοίνωσε δε ότι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014 αποτελεί η οδική ασφάλεια. Δήλωσε χαρακτηριστικά, «για εμένα τόσο ως πολίτη όσο και ως Υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα των μεταφορών είναι στόχος ζωής να συμβάλλω στην αλλαγή της οδηγητικής αντίληψης στην χώρα μας, στην αλλαγή της νοοτροπίας μας, και στην ελαχιστοποίηση της απώλειας της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο».
Αναφορικά με το θέμα των διοδίων, ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια για την αναλογικότερη κατανομή μεταξύ τέλους και χρήσης, καθώς έχει αποδειχθεί πως η χρήση παραπλεύρων οδών οδηγεί, ανάμεσα σε άλλα, και στην αύξηση ατυχημάτων.

Από το Blogger.