Header Ads

Ψηφιοποίηση των φακέλων αδειών οδήγησης

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα που είχαν υποβάλει από κοινού η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφέρεια Κρήτης για την ψηφιοποίηση των φακέλων αδειών οδήγησης που τηρούνται στις Διευθύνσεις Μεταφορών των 13 Περιφερειών.



Το έργο που ξεκινά άμεσα με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Κρήτης, είναι προϋπολογισμού 195.300 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση». Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα προσληφθούν περισσότεροι από 200 άνεργοι για εργασία 5 μηνών, διάστημα που προβλέπεται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι πολίτες θα έχουν γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ενώ οι Περιφέρειες θα απαλλαγούν από οικονομικά έξοδα, κυρίως ενοικίων, που σήμερα τις επιβαρύνει η διατήρηση των εκατομμυρίων φακέλων με τα δικαιολογητικά.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και τα οικονομικά των Περιφερειών. Θα δοθεί ένα τέλος στο χαρτοβασίλειο με τα εκατομμύρια των φακέλων και δικαιολογητικών που τόσα προβλήματα μας δημιουργούν σήμερα. Αγωνιζόμαστε να υλοποιούμε τέτοια έργα που οδηγούν τη χώρα στη νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας και της «χαμηλής» ταλαιπωρίας των πολιτών».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Κρήτης με τη μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει στη διαχείριση Κοινοτικών Προγραμμάτων ξεκινά την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για όλες τις Περιφέρειες και φυσικά τους πολίτες. Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης θα ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου με στόχο μέσα σε 5 μήνες – όπως προβλέπει το Πρόγραμμα – οι πολίτες να απαλλαγούν από την ταλαιπωρία και οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Μεταφορών με το πάτημα ενός κουμπιού να εξυπηρετούν άμεσα».

Από το Blogger.