Header Ads

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τέχνη στην Πτολεμαΐδα

Συνεχίζοντας με μεράκι (ή και ηρωισμό;) την προσπάθεια να φέρει σε επαφή το κοινό της Πτολεμαΐδας και των γύρω πόλεων με καλούς εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης και τη δουλειά , η Gallery 512 φιλοξενεί ώς τις 4 Ιανουαρίου τον Σταύρο Παναγιωτάκη.


Του Κώστα Μαρίνου

Ο τίτλος που έδωσε στην έκθεση του “Ανά-Παραστάσεις”, τίτλος εύστοχος, αφού ο καλλιτέχνης στην έκθεση αυτή, με διάθεση να βοηθήσει τον επισκέπτη να αποκτήσει μία καλή εικόνα της πορείας του στην τέχνη, παρουσιάζει δείγματα δουλειάς του από διάφορες περιόδους. Έτσι δείχνει και πώς αλλάζει η ματιά του στο χώρο και πώς σε κάθε περίοδο μεταφέρει με διαφορετικά υλικά και τεχνικές τις εικόνες που προσλαμβάνει από τον γύρω χώρο, μεταπλάθοντάς τις σε έργο.
Ο Σταύρος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε ζωγραφική στο Βερολίνο, έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα έντονη είναι και η εκπαιδευτική του δραστηριότητα, αφού μεταξύ άλλων έχει διδάξει στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου και ολοκληρώνει στο διδακτορικό του.
Η Gallery 512 λειτουργεί στην οδό 25ης Μαρτίου 56 της Πτολεμαΐδας τη Δευτέρα - Τρίτη και Παρασκευή 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ. και Τετάρτη - Πέμπτη - Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.



(Δημοσίευμα από την εφημερίδα Μακεδονία)
Από το Blogger.