Header Ads

Σχολικοί Φύλακες: Δικαιώθηκαν και σε Νεάπολη-Συκιές

Το δικαστήριο έκρινε πως οι υπηρεσίες τους είναι απαραίτητες και έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Στην πρώτη προσφυγή τους οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες είχαν καταφέρει να παραμείνουν στις θέσεις τους με απόφαση προσωρινής διαταγής που είχε εκδώσει το δικαστήριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χθεσινή του απόφαση ο πρόεδρος πρωτοδικών Χαράλαμπος Μαυρίδης αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη διαθεσιμότητα, επισημαίνοντας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της χώρας.
“Η καταβολή του 75% των αποδοχών τους, που ούτως ή άλλως έχουν υποστεί μειώσεις, και σε συνδυασμό με την αλλεπάλληλη επιβολή νέων φόρων, έχει συνέπεια τη διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία δικαιώθηκαν οι σχολικοί φύλακες της Νεάπολης-Συκεών.

Πριν από δέκα μέρες το ίδιο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης δικαίωσε ακόμη 91 σχολικούς φύλακες που υπηρετούν στον δήμο Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους, παρότι αρχικά είχε εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας σε βάρος τους.

makthes.gr
Από το Blogger.