Header Ads

Με ένταση η έναρξη της δίκης για το Βελβεντό: «Είμαστε αντάρτες πόλεων» φώναζαν Μιχαηλίδης, Ρωμανός

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των έξι που κατηγορούνται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν συλληφθεί μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.


Η έναρξη της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε ένταση, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, τον «Τοξοβόλο» του Συντάγματος και τον Νίκο Ρωμανό να δηλώνουν αναρχικοί, αντάρτες πόλεων και ενάντια στο σύστημα και να επιτίθενται φραστικά στους δικαστές.

Και οι δυο δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποια απόφαση θα πάρει το δικαστήριο κι αν θα τους καταδικάσουν αφού, όπως είπαν, επανειλημμένα οι δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι. Ο Ν. Ρωμανός ανέφερε ότι θα είναι απέναντι στις τράπεζες, καθώς «είναι καταστημένο».

Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης- Πούλος, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Εκτός από τους Μιχαηλίδη και Ρωμανό, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται επίσης οι Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.
Στο δικαστήριο παρέστησαν οι πέντε από τους κατηγορούμενους, ενώ τον Δημ. Πολίτη, εκπροσώπησε ο συνήγορος του.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού. Βρέθηκαν επίσης συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι των κατηγορουμένων, καθώς και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης.

Μιχαληλίδης, Ρωμανός, Πολίτης και Μπουρζούκος είχαν συλληφθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2013 στο Βελβεντό της Κοζάνης μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε μετά τη διπλή ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ.
Ακολούθησαν οι συλλήψεις των υπολοίπων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με αιτήματα αναβολής από την υπεράσπιση, καθώς στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται ακόμη τρεις δίκες αυτό το διάστημα, την απόρριψη των οποίων εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Έδρας Γρ. Πεπόνης. Ο εισαγγελέας ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία, πρόταση επί της οποίας θα αποφανθεί το Δικαστήριο.
Από το Blogger.