Header Ads

Κασαπίδης: Ο Στουρνάρας συκοφαντεί τους Έλληνες - να στραφεί στους μεγαλοφοροφυγάδες ή να παραιτηθεί

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ότι, ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος γιατί σε αυτά επενδυόταν διαχρονικά η φοροδιαφυγή, οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι Βουλευτές Π. Μουτσινάς, Ο. Βουδούρης, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Νικολόπουλος, Θ. Παραστατίδης και Ν. Σταυρογιάννης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Για να συγκαλύψει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην πάταξη της φοροδιαφυγής, την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, την πλήρη παράλυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών, και –κυρίως- για να δικαιολογήσει έναν ακόμα άδικο φόρο, τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο Υπουργός επιλέγει να συκοφαντήσει ως φοροφυγάδες και να τιμωρήσει ανελέητα όλους τους συνεπείς φορολογουμένους, τους νοικοκυραίους αυτού του τόπου διαιωνίζοντας ένα σαθρό φορολογικό σύστημα και φτωχοποιώντας αυτούς που εργάζονταν σκληρά, αποταμίευαν και επένδυαν στα ακίνητα τους κόπους μιας ζωής.

Αντί ο κ. Στουρνάρας να στραφεί στις αναξιοποίητες λίστες όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, στις λίστες με τα πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και αλλού, στις off shore, στο λαθρεμπόριο καυσίμων που η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5 δις € σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Σούρλας, και στους μεγαλοφοροφυγάδες οι οποίοι κατέχουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στρέφει τα βέλη του στα συνήθη υποζύγια της πολιτικής του, φτωχοποιώντας τους Έλληνες πολίτες, ισοπεδώνοντας τη μεσαία τάξη και χαρατσώνοντας άγρια το μικροϊδιοκτήτη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Η μικροϊδιοκτησία, όπως τα αγροτεμάχια, οι αποθήκες κ.λ.π., είναι εργαλεία παραγωγής και δεν πρέπει να διπλοφορολογείται αφού φορολογείται ήδη το προϊόν της αγροτικής παραγωγής.
Αν ο κ. υπουργός δε μπορεί και δε θέλει να εφαρμόσει ένα πραγματικά δίκαιο μοντέλο φορολόγησης και αν εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα για τους μεγάλους φοροφυγάδες, τότε θα είναι καλύτερο για τους πολίτες, για τη χώρα, αλλά και για τον ίδιο, να παραιτηθεί.

Η χώρα και οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με νέο φορολογικό σύστημα, σταθερό για μια δεκαετία τουλάχιστον, αναπτυξιακό και κυρίως κοινωνικά δίκαιο».

Από το Blogger.