Header Ads

«Καταγγέλουμε την αντιδημοκρατική/αντικαταστατική εκτροπή στον Σύλλογο Αιμοδοτών "Γέφυρα Ζωής"»

«Η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβούλιου με μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση, παραβιάζοντας κατάφωρα το Καταστατικό που ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών του Συλλόγου, έθεσε σαν όρο, για να γίνει δεκτή μια υποψηφιότητα για τις εκλογές στης 24 Νοέμβρίου 2013, οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας και την οικονομική τακτοποίηση (καταστατικοί όροι) να υπογράψουν και μια "Δήλωση Ευθύνης και Παραίτησης" (αντικαταστατικός όρος της πλειοψηφίας του ΔΣ).


Η απαράδεκτη αυτή «Δήλωση» θέτει εκ των προτέρων κανόνες λειτουργίας στο επόμενο ΔΣ. Έτσι το όργανο που απέρχεται, με απόφασή του επιβάλλει αναγκαστικούς όρους και περιορίζει την κυριαρχία και την αρμοδιότητα του επόμενου ΔΣ σαν κυρίαρχου οργάνου να αποφασίσει και να καθορίσει αυτό τον τρόπο λειτουργίας του.

Επίσης η απαράδεκτη αυτή «Δήλωση» αναιρεί την αρχή της αιρετότητας των μελών του ΔΣ αφού στη δήλωση περιλαμβάνεται και η ενυπόγραφη οικιοθελής/αυτοδίκαια παραίτηση των μελλοντικών μελών που θα ενεργοποιείται «αυτόματα» αν έστω και συγκυριακά πληρούνται οι όροι που θέτει, υποκαθιστώντας κι εδώ τις προβλέψεις του Καταστατικού.

Η «Δήλωση» αυτή αποτελεί μια ιδιότυπη Σύμβαση Εργασίας και ταυτόχρονα δήλωση Οικιοθελούς Αποχώρησης.

Όποιος υποψήφιος διαφώνησε και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με αυτό το ιδιότυπο Προεδρικό Διάταγμα και δεν υπέγραψε την αντικαταστατική "Σύμβαση Εργασίας και Οικιοθελούς Αποχώρησης" η υποψηφιότητά του δεν έγινε δεκτή!!!

Με λίγα λόγια το απερχόμενο ΔΣ (η πλειοψηφία του) αποφάσισε κι επέβαλε τα παρακάτω:

1. Πρόσθετους όρους στη διεξαγωγή των εκλογών για την εκλογή του νέου ΔΣ κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό

2. Τον χωρισμό των μελών του Συλλόγου σε δυο κατηγορίες με διαφορετικά δικαιώματα. Σε αυτούς που συμφωνούν και συμμορφώνονται με αυτήν του την απόφαση και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και σ' αυτούς που διαφωνούν δεν υπογράφουν την επαίσχυντη «Δήλωση» και που τους αφαιρείται το καταστατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ τελικά εμποδίστηκε η εξάσκηση του καταστατικού δικαιώματος να θέσει την υποψηφιότητα του ο, επί πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ και Αντιπροέδρός του, συνάδελφος Βόμβας Κώστας καθώς και άλλα μέλη του συλλόγου με μοναδική αιτιολογία την μη υπογραφή αυτού του απαράδεκτου εγγράφου αντιδημοκρατικής έμπνευσης.

∙ Επειδή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής" ανήκει στα μέλη του και δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός.

∙ Επειδή τα μέλη και οι σχέσεις τους, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους καθορίζονται από το καταστατικό και μόνο απ' αυτό.

∙ Επειδή το καταστατικό υπάρχει για να προφυλάσσει την κοινή μας προσπάθεια και να αποτρέπει αντιδημοκρατικές νοοτροπίες και εκτροπές.

∙ Επειδή είμαστε ενεργά μέλη με ανιδιοτελή συνεισφορά και όχι άβουλοι υπήκοοι.

∙ Επειδή αντικαταστατικές ενέργειες δεν μπορούν να παράγουν καταστατικά αποτελέσματα.

∙ Επειδή αυτά τα απαράδεκτα πράγματα σε κανένα σύλλογο, σωματείο, ένωση, συλλογικότητα που λειτουργεί με καταστατικό δεν μπορούν να σταθούν και αποτελούν αιτία ακύρωσης αρχαιρεσιών και των αποτελεσμάτων τους.

Για όλα τα παραπάνω εμείς οι παρακάτω εθελοντές αιμοδότες και αιμοπεταλιοδότες, μέλη του ΣΕΑ Κοζάνης δεν αναγνωρίζουμε τις αρχαιρεσίες της 24ης Νοέμβρη και τα αποτελέσματά της, τις θεωρούμε ως μη γενόμενες γιατί βασίστηκαν σε αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ότι επιβάλλει η δημοκρατική μας συνείδηση για να αποκατασταθεί η καταστατική λειτουργία του Συλλόγου.»
Από το Blogger.