Header Ads

Ημερίδα με θέμα: "Εταιρικό δίκαιο και δίκαιο επιχειρήσεων - πρόσφατες αλλαγές και επιπτώσεις αυτών"

Η ELSA Thessaloniki ( European Law Students' Association ) και ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κοζάνης σας ανακοινώνει με χαρά την υλοποίηση της ημερίδας που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στο THE MET HOTEL (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη), με θέμα τόσο τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία των εταιριών και επιχειρήσεων όσο και τις επιπτώσεις αυτών στον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο.


Ο αριθμός συμμετεχόντων θα ανέρχεται στους 250, ωστόσο οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τα 350 άτομα!

Πρόγραμμα ημερίδας
12:00-12:30: Έναρξη ημερίδας-χαιρετισμοί
12:30-12:50: Κα Ευμορφία Τζίβα, επίκουρη καθηγήτρια του εμπορικού τομέα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "Σύγχρονες νομοθετικές και πραγματικές όψεις των προσωπικών εταιριών"
12:50-13:00: Ερωτήσεις
13:00-13:20: Κος Tάσος Καρκαντζέλης, CEO στην εταιρία Green Action, «Εισαγωγή στην Ενέργεια»
13:20-13:30: Ερωτήσεις
13:30-13:50: Κος Γεώργιος Σκόδρας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), «Πολιτική & νομοθεσία της ενέργειας στην Ελλάδα, προτάσεις στη νομοθεσία και ενεργειακά πλεονεκτήματα»
13:50-14:00: Ερωτήσεις
14:00-14:20: Κα Άννα Δεσποτίδου, λέκτορας του εμπορικού τομέα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,"Ζητήματα πρακτικού ενδιαφέροντος από το δίκαιο της ΙΚΕ"
14:20-14:30: Ερωτήσεις
14:30-15:00: Συζήτηση- Απόψεις
15:00-15:30: Διάλειμμα
15:30-15:50: Κος Παντελής Aγγελίδης, πρόεδρος Vidavo , « Η νομοθεσία στην ηλεκτρονική υγεία στην ελληνική επικράτεια, προτάσεις βελτίωσης νομοθετικών διατάξεων»
15:50-16:00: Ερωτήσεις
16:00-16:20: Κος Ρήγας Γιοβαννόπουλος, επίκουρος καθηγητής του εμπορικού τομέα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Η κοινοπραξία μετά το Ν. 4072/2012»
16:20-16:30: Ερωτήσεις
16:30-16:50: Κος Νικόλαος Ελευθεριάδης , επίκουρος καθηγητής του εμπορικού τομέα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Ευθύνη εταιρικών διοικητών στην πτώχευση κεφαλαιουχικών εταιριών"
16:50-17:00: Ερωτήσεις
17:00–17:20: Κος Θεολόγος Λιοτόπουλος, Coordinating Sales & Marketing of Sboing, «Δυνατότητες και ευκαιρίες εξωστρέφειας στο ελληνικό επιχειρείν, προβλήματα και λύσεις»
17:20-17:30: Ερωτήσεις
17:30-18:30: Ανοιχτή Συζήτηση-Τέλος ημερίδας



Ιστορική Αναδρομή και Ταυτότητα των Οργανισμών
Η ELSA (European Law Students’ Association) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση φοιτητών Νομικής στον κόσμο : συναντάται σε 300 νομικές σχολές σε 42 χώρες στην Ευρώπη και αριθμεί πάνω από 38.000 μέλη. Η ELSA είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη πολιτική, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική Οργάνωση. Σκοπός της η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων σε όλη την Ευρώπη, σε συνδυασμό με την κατάρτιση τους πάνω σε νομικά θέματα καθώς και την εξοικείωσή τους με αλλοδαπά νομικά συστήματα. Το δίκτυο της ELSA είναι οργανωμένο σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η ELSA Greece αποτελείται από τα τοπικά παραρτήματα της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, όπου και υπάρχουν οι αντίστοιχες νομικές σχολές.
Η ELSA Thessaloniki, είναι το τοπικό παράρτημα του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Συστάθηκε το 1998 ως σωματείο και διοικείται, όπως και κάθε παράρτημα, από επταμελές διοικητικό συμβούλιο με ετήσια θητεία. Σήμερα αριθμεί πάνω από 200 μέλη. Η ELSA Thessaloniki αναπτύσσει συνεχώς δραστηριότητες (σεμινάρια, μερίδες, επισκέψεις, συνέδρια, Study Visits, Summer Schools, εικονικές δίκες ), στις οποίες παρατηρείται έντονη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τη φοιτητική κοινότητα. Φιλοξενεί και συνεργάζεται με σημαντικούς παράγοντες, των οποίων η στήριξη έχει αποδειχθεί πολλάκις (ακαδημαϊκούς , επιχειρηματίες, δικηγόρους). Παράλληλα, έχει αναπτύξει δίκτυο με μεγάλους οργανισμούς, καθώς και άλλα πανεπιστήμια ( International Hellenic School, Μηχανικοί Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κοζάνης), ενώ η ακτινοβολία της δεν περιορίζεται μόνο σε τοπικό, αλλά επεκτείνεται και σε διεθνές επίπεδο. Στα πλαίσιο αυτά το Μάρτιο του 2014 διοργανώνεται Study Visit με την ELSA Essex (UK). Επιπλέον, η ELSA Thessaloniki εκδίδει το “Expressis Verbis”, το οποίο αποτελεί το νομικό περιοδικό της και προσφέρει το αναγκαίο βήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, φοιτητή, φοιτήτρια αλλά και στα μέλη του διδακτικού προσωπικού, να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους πάνω σε φλέγοντα νομικά ζητήματα και να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην δημιουγία μιας διαρκούς εστίας γόνιμης επιστημονικής τριβής και αντιπαράθεσης νομικών επιχειρημάτων.
Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας συστάθηκε στους κόλπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σκόπο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, την στήριξη όσων επιχειρούν και την ορθή και καταρτισμένη ενημέρωση και καθοδήγηση όσων πρόκειται να επιχειρήσουν. Η σύσταση του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας προκύπτει ως απόρροια της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, της αύξησης των επιπέδων ανεργίας αλλά και στην στροφή των πολιτών προς την επιχειρηματικότητα. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να στοχεύει στην στήριξη όλων των πολιτών, επιχειρηματιών ή μη. Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχει ως αφετηρία την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά ως προορισμό την κοινωνία. ΄Ηδη πολλοί νέοι και επιχειρηματίες, από πολλά μέρη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και πανεπιστημιακοί είναι μέλη του Συλλόγου και συμβάλλουν με τις γνώσεις του ο καθένας στην τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά και στην προώθηση της καινοτομίας. Η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και υποστήριξη και η κοινωνική ευαισθησία απεμπολούν το φόβο της αποτυχίας και συνηγορούν υπέρ του επιχειρείν. Σκοπός του Συλλόγου είναι τα μέλη να αποκτούν εμπειρία του επιχειρείν και της επιχειρηματικότητας, να συμπληρώνει ο ένας τα κενά του άλλου, να δημιουργήσουν έναν κύκλο επαφών με άτομα και επιχειρήσεις που προοδεύουν στην αγορά –τοπική, ελλαδική ή παγκόσμια- και τέλος να μη διστάσουν και να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν τη δική τους επιχείρηση. Τη δεδομένη παγκόσμια οικονομική δυσχέρεια τη μεταβολίζουμε σε ευκαιρία ώστε να καλυφθεί το κενό που παρατηρείται στην συλλογικότητα, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη συμβουλευτική των επιχειρηματιών του μέλλοντος. Σύμφωνα με τον Robert H. Schuller «να αποτυγχάνει κανείς δεν σημαίνει πως είναι αποτυχημένος αλλά πως ακόμη δεν έχει επιτύχει» και σε αυτή την επιτυχία που βασίζεται στην εμπειρία και τη σκληρή δουλειά στοχεύουν και όλα τα μέλη του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το Blogger.