Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: «Ρεσιτάλ ψεύδους και χυδαιότητας απ΄ τον κ. Καμμένο»

«Ο κ. Καμμένος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και υποκρισίας, ανοησίας και χυδαιότητας και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Η απόλυτη σύμπτωση του με τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής είναι προφανής», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος , βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, μιλώντας απ΄ Βήμα της Βουλής και απαντώντας στα όσα είπε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε τηλεοπτική εκπομπή.


Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Ο κ. Καμμένος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και υποκρισίας, ανοησίας και χυδαιότητας και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Η απόλυτη σύμπτωσή του με τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής είναι προφανής. Η Χρυσή Αυγή, φυσικά, γιγαντώθηκε μέσα στην κρίση, αλλά νομιμοποιήθηκε μεταξύ των άλλων και με την υιοθέτηση μιας ακραίας ρητορικής ¨τιμωρητικού¨ χαρακτήρα και μιας απόλυτης λεκτικής βίας, της οποίας τα ηνία διεκδικεί και μάλλον παίρνει με άνεση ο κ. Καμμένος.

Δεν μας εκπλήσσει, λοιπόν, η απόλυτη ταύτισή του με τη Χρυσή Αυγή ούτε, βέβαια, ζητάμε εύσημα αναγνώρισης, ως ΠΑΣΟΚ, από τον πολιτικό που τον ιδρυτή και γεννήτορά μας Ανδρέα Παπανδρέου ονόμαζε επί χρόνια «αρχηγό της 17 Νοέμβρη»! Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού.

Έχουμε, όμως, υποχρέωση να απαντήσουμε στο όνομα χιλιάδων μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάνω απ’ όλα στο όνομα εκατομμυρίων Ελλήνων, ενός τεράστιου ποσοστού του ελληνικού λαού, που τουλάχιστον μία φορά ψήφισε ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας μια επική και απαράμιλλη πορεία της χώρας με το ΠΑΣΟΚ στα ηνία της, με συγκεκριμένη και μοναδική προσφορά που έχει ονοματεπώνυμο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν γύρισε απλώς σελίδα σε αυτήν τη χώρα. Άλλαξε γεωπολιτικά τη χώρα. Της άλλαξε ήπειρο! Από μια χώρα της ανατολικής Μεσογείου και των νοτιοδυτικών Βαλκανίων την κατέστησε μία χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτή τη συνεισφορά από τις καρδιές του ελληνικού λαού και από τις συνειδήσεις του δεν μπορεί κανένας να τη βγάλει. Ας το ξέρει καλά ο κ. Καμμένος και οι όμοιοι του!

Θέλουμε, λοιπόν, πολύ καθαρά στο όνομα των πολιτών και των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που καθυβρίστηκαν με αυτά που είπε χθες το βράδυ ο κ. Καμμένος να στείλουμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τρία συγκεκριμένα μηνύματα σήμερα εδώ, με τον πιο επίσημο τρόπο, από το Βήμα της Βουλής.

Μήνυμα πρώτο: Πολλοί λένε –δεν γνωρίζω ούτε μπορώ να το υιοθετήσω- ότι ο κ. Καμμένος ανήκει στο είδος των πολιτικών που κάνει θελήματα. Εκτελεί θελήματα, κοινώς συμβόλαια. Δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω, όμως, ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο το οποίο εκτελεί και είναι η επιστροφή της χώρας σε ένα νόμισμα, ελληνικό δολάριο –δεν το λέω εγώ, ο ίδιος το έχει πει-, κοινώς «δραχμή».

Επειδή, λοιπόν, απ’ ό,τι φαίνεται το κοινωνικό και οικονομικό λόμπι της δραχμής έχει αναθαρρήσει και νομίζει ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή μας στη δραχμή, για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του ελληνικού λαού και των περιουσιών που με μόχθο απέκτησε ο Έλληνας και η Ελληνίδα, με μία επιστροφή στη δραχμή, πρέπει αυτοί οι κύριοι να πάρουν ένα μήνυμα: Το ΠΑΣΟΚ με βαρύτατο τίμημα, μαζί με τους Έλληνες πολίτες και τις τεράστιες θυσίες που αυτοί υπέστησαν, κράτησε όρθια τη χώρα στη ζώνη του ευρώ. Η Ευρώπη είναι ο καλύτερος δρόμος, για να κατοχυρώσουμε μια νέα ασφαλή ευημερία για την Ελλάδα. Είναι η βούληση και η θέληση του ελληνικού λαού εκφρασθείσα επανειλημμένα και είναι ιστορική παρακαταθήκη και του έθνους και της Παράταξης μας.

Κρατήσαμε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ όρθια, γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη που είχαμε και από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, αλλά και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που τηρήσαμε, με τις κυβερνήσεις και του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου και συνεχίζουμε σήμερα με την Κυβέρνηση που έχει Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτή είναι η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε διάφορους μεμψίμοιρους που θέλουν να κριτικάρουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Απολογούμαστε για όλα τα δεινά που έχει επιφέρει η κρίση στον ελληνικό λαό, όχι όμως για τη βασική στρατηγική επιλογή. Επ’ ουδενί! Όποιος έχει έναν άλλο δρόμο, όπως έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα, και με εντιμότητα το λέει, να το πει.

Όχι, όμως, να κρύβεται πίσω από χυδαίους πολιτικούς σαν τον Αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να θέλει να οδηγήσει τα πράγματα στην επιστροφή της χώρας στη δραχμή, για να ζήσουν τον Αρμαγεδδώνα και την άβυσσο οι Έλληνες.

Ας ξέρουν, λοιπόν, αυτά τα συμφέροντα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι όσο υπάρχει ΠΑΣΟΚ ο δρόμος για τη δραχμή παραμένει κλειστός. Κι όπως είχαν πει -μέρα που ήταν χθες- οι υπερασπιστές του Ρούπελ, τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται. Ας βγουν στο ξέφωτο να αναμετρηθούμε κι όχι να κρύβονται.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Θα θυμίσω την ιστορική φράση του Καρλ Μαρξ, ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο ως φάρσα. Καθώς το ΠΑΣΟΚ μετρούσε απώλειες -λογικό και αναμενόμενο- το προηγούμενο διάστημα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις μετρούσαν κέρδη. Γεμίσαμε ξαφνικά υπέροχους και ιδιαίτερα ικανούς πολιτικούς σε αυτήν τη χώρα, γιατί έτσι νομίζουν!

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Κορυφαίο αυτών αυτό είναι το Ασφαλιστικό. Θα πω για πολλοστή φορά από το Βήμα της Βουλής ότι το Ασφαλιστικό από το 2001 που μια ολόκληρη κοινωνία, τα συνδικάτα και το πολιτικό σύστημα, πλην ελαχίστων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είπαν ένα μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο «νόμο Γιαννίτση», μέχρι το 2014 καταγράφει έλλειμμα 193 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το μισό χρέος πριν το «κούρεμα». Ποιος, λοιπόν, είναι άμοιρος ευθυνών για να χρεώνει ολόκληρη την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ; Ποιος είναι άμοιρος ευθυνών; Βέβαια πέρασαν καλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις, γιατί καταγράφουν, όπως είπα, κέρδη, καθώς κατέγραφε τις αναμενόμενες κατά τα άλλα απώλειές του το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Από ομιλίες σε συνέδρια όπου το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν η «καταστροφή της χώρας», μέχρι άλλες προσεγγίσεις περί του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και άλλες για το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου κι άλλες για το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου έχουμε χορτάσει.

Θέλω να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το πάρτι της διανομής των ιματίων του ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Μας χαλυβδώνουν αυτές οι επιθέσεις και κάθε επίθεση, είτε αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου είτε τον Κώστα Σημίτη είτε τον Γιώργο Παπανδρέου είτε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, θα μας βρίσκει απέναντί τους ενωμένους. Να είναι καθαρό αυτό το μήνυμα.

Και βέβαια το δεύτερο αφορά κυρίως τις νουνεχείς και υπεύθυνες δυνάμεις που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα που πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος παίζει με το ΠΑΣΟΚ παίζει με τη σταθερότητα της χώρας. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να βάλει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας.

Εμείς εξακολουθούμε να καταβάλλουμε βαρύτατο τίμημα, αλλά δεν υπάρχει κάτι πάνω από την πατρίδα. Και η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και η στήριξη της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που δίνει μία τελική, κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους δανειστές, είναι υπέρτατο καθήκον για όποιον είναι πάνω απ’ όλα Έλληνας και πατριώτης. Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την αποστολή μας μέσα στο Κοινοβούλιο ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το τρίτο μήνυμα αφορά ειδικότερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση, όχι μόνο γιατί καθίσταται «ουρά» του χυδαίου Αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τις καταγγελίες περί υποβρυχίων. Είπε ο Πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης προχθές σε μία καταπληκτική μνημειώδη ομιλία «σε σαράντα ώρες περίπου συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας μίλησε για Εξεταστική. Δεν θα έρθει στη Βουλή να μιλήσουμε;». Τον καλούμε και τον προκαλούμε να έρθει να μιλήσει εδώ και να μην περιφέρει υβρεολόγια και υπαινιγμούς για το ζήτημα των υποβρυχίων.

Θέλω, όμως, να πούμε και κάτι άλλο, φίλες και φίλοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εμάς στο ΠΑΣΟΚ -και εμένα προσωπικά που αυτήν τη στιγμή το εκπροσωπώ- ορολογίες του δρόμου περί «δεκανικιών» και τα υπόλοιπα, δεν μας εκφράζουν. Ακούω, όμως, με έκπληξη τον κ. Τσίπρα επανειλημμένα εδώ και δεκαοκτώ μήνες, επειδή έχουμε Κυβέρνηση δύο κομμάτων, τη μία να ονομάζει το ΠΑΣΟΚ «δεκανίκι» της Νέας Δημοκρατίας, την άλλη –πρόσφατα για τα υποβρύχια- να ονομάζει τη Νέα Δημοκρατία «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ και πάει λέγοντας. Η θεωρία λοιπόν για το «δεκανίκι» είναι δικιά σας και όχι δικιά μας, όταν έρχονται και δρουν μαζί δύο κόμματα. Φαίνεται πως κάτι θα ξέρει ο Συνασπισμός από το 1989 για «δεκανίκια» και μιλάει έτσι. Εμείς δεν έχουμε τέτοια λογική. Εξήγησα γιατί συνεργαζόμαστε σήμερα με τον κ. Σαμαρά. Υπάρχει υπέρτατο δημοκρατικό και εθνικό καθήκον που τα ξεπερνά όλα. Αφού, λοιπόν, κατά την ορολογία σας έχετε ονομάσει «δεκανίκι» σας τον κ. Καμμένο -αυτός είναι ο αυριανός ονοματισμένος Κυβερνητικός σας Εταίρος- καλά θα κάνετε να είστε λίγο προσεκτικοί, διότι όποιες θεωρίες διακίνησε τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων ναι μεν βοήθησαν να γίνει όλη αυτή η διαδικασία στην οποία αναφέρθηκα, αλλά είναι απολύτως ψευδείς. Αναφέρθηκα ήδη στην «17 Νοέμβρη».

Όσον αφορά στο PSI ομολόγων, σε λίγες μέρες θα φέρουμε τα επίσημα στοιχεία για τα ομόλογα του ΙΚΑ. Η διοίκηση του ΙΚΑ είναι η μόνη που άκουσε το Υπουργείο Οικονομικών και έχει καλύτερο χαρτοφυλάκιο. Ένας μύθος που πρώτος ο κ. Καμμένος διακίνησε είναι ότι με το PSI καταστράφηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι απόλυτο ψεύδος. Σήμερα το ΙΚΑ έχει καλύτερο χαρτοφυλάκιο ομολόγων επειδή έκανε ανταλλαγή ομολόγων κατά τις υποδείξεις του EFSF. Και οι ιδιώτες ομολογιούχοι είχαν αυτήν την κατεύθυνση, αλλά την αρνήθηκαν. Αυτή είναι η αλήθεια και θα αποδειχθεί με ντοκουμέντα τις επόμενες μέρες. Έχουμε καιρό να τα πούμε.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην ιστορία του άρθρου 86, στην οποία έγινε νωρίτερα αναφορά από τον αγαπητό Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αυτά που ρωτήσατε για το άρθρο 86, αγαπητέ συνάδελφε, να τα ρωτήσετε στον Πρόεδρό σας που για όλα έχει μία γνώμη. Όλα τα ξέρει. Το άρθρο 86 ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό και από τον Πρόεδρό σας ως Βουλευτή.

Δεύτερον, στην Αναθεώρηση του 2007, το ΠΑΣΟΚ το Φλεβάρη του 2009 αποχώρησε και έμεινε μόνη της η Νέα Δημοκρατία με το Συνασπισμό, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, και είχαν όλη τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν το άρθρο 86 και δεν το αναθεώρησαν. Ο Πρόεδρός σας ήταν και πάλι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να τον ρωτήσετε; Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, που προφανώς πρέπει να αλλάξει, είναι εφαρμοστικός του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Τέλος, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ξαναρωτήστε τον Αρχηγό σας, ο οποίος –ξαναλέω- τα ξέρει όλα, για να σας δώσει μία πολύ απλή απάντηση. Στην Εξεταστική του 2005 ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέρασε «αβρόχοις ποσί», διότι υπήρχε κυβερνητική πλειοψηφία της οποίας μέλος ήταν ο κ. Καμμένος. Δεν ήταν Πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ το 2005. Το 2011 που το ΠΑΣΟΚ ήταν Πλειοψηφία, τον έστειλε φυλακή τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ποιος έστειλε φυλακή τον κ. Τσοχατζόπουλο, για να ξέρουμε; Εμείς τον στείλαμε μέσω Προανακριτικής, σε μια διαδικασία όπου καμιά προστατευτική συνταγματική και άλλη θεσμική, νομοθετική διάταξη δεν στάθηκε ικανή να τον προστατεύσει.

Προηγουμένως έγινε αναφορά και από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας σε δεκάδες πολιτικούς και επιχειρηματίες που είναι μέσα. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με ένα πλέγμα μιας νομοθεσίας το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ψηφίσαμε εμείς, για τους οποίους, αγαπητέ συνάδελφε, περίσσεψαν από την πλευρά σας οι ορολογίες περί Τσολάκογλου, δοσίλογων και άλλα τέτοια χυδαία, φαιδρά, υποκριτικά αλλά και τελικά επικίνδυνα λόγια για την ελληνική δημοκρατία».
Από το Blogger.