Header Ads

Περιβαλλοντική και αισθητική ανάπλαση του ποταμού Γρεβενίτη

Προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την προέγκριση δημοπράτησης του έργου: «Εργασίες διευθέτησης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του χειμάρρου Γρεβενίτη από τη γέφυρα Γάτου έως τη γέφυρα Χατζή» προϋπολογισμού 3.150.000 €. Το έργο περιλαμβάνει εγκιβωτισμό της κοίτης, λιθεπένδυση των πρανών και βαθμίδωση της κοίτης, δημιουργία χώρων πρασίνου δεξιά και αριστερά, κατασκευή παράλληλων τοίχων αντιστήριξης, επένδυση του πυθμένα της κοίτης, ράμπες πρόσβασης, ορατούς τοίχους αντιστήριξης, συρματοκιβώτια και φυτοτεχνικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη στόχος του έργου είναι η εξυγίανση καθώς και η αισθητική, πολιτιστική και λειτουργική αναβάθμιση της κοίτης του ποταμού Γρεβενίτη, με την επιλεκτική ανάπλαση των πρανών και της κοίτης του ποταμού καθώς και με την απόδοσή του στους κατοίκους και στους επισκέπτες ως λειτουργικής ζώνης του αστικού ιστού και ως ζώσας υποδομής της καθημερινής αναψυχής.

Με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλιστεί επαρκής παροχετευτική ικανότητα της κοίτης του ποταμού και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί θετικά για το περιβάλλον ένας σπουδαίος φυσικός πλούτος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013.
Από το Blogger.